Τεχνολογία

Ποιο σημείο του πλανήτη δεν ήταν καταγεγραμμένο στα Google Maps;

Συνεργαζόμενος με την Google και το Insta360, ο Kanhema ταξίδεψε περίπου 2.000 μίλια με τα πόδια, με σκάφος, το αυτοκίνητο ακόμη και με αεροσκάφος— ενώ κατέγραφε το περιβάλλον με μια κάμερα

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του – που συνεχίστηκαν στη Ναμίμπια – ο Kanhema απαθανάτισε πλάνα από πολλές απόψεις. Γύρισε τους εμβληματικούς καταρράκτες Victoria, από τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου που βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε. Ο Kanhema είπε μάλιστα, ότι το να ακολουθεί το ποτάμι ήταν το  αγαπημένο του μέρος στο ταξίδι χαρτογράφησης του. Με κάμερα σε ταχύπλοο, συνάντησε έναν ελέφαντα και ιπποπόταμους κατά μήκος του ποταμού. Ο Kanhema είδε επίσης ένα ναυάγιο—το διάσημο ναυάγιο Zeila κατά μήκος της ακτής της Ναμίμπια.

Μετά τα ταξίδια του στη Ζιμπάμπουε, ο Kanhema συνέχισε να καταγράφει τον Μη Χαρτογραφημένο Πλανήτη, δημιουργώντας έναν ιστότοπο με αυτές τις εικονικές περιηγήσεις. Τα ταξίδια του περιλαμβάνουν επίσης χαρτογράφηση εκατοντάδων μιλίων του Βόρειου Οντάριο. Όπως είπε ο Kanhema στο Good Morning America, «Ένας χάρτης δεν είναι ποτέ οριστικός. Οι άνθρωποι προσθέτουν συνεχώς περισσότερο πλαίσιο, περισσότερες προοπτικές, προσθέτουν περισσότερες φωνές προς τις αναπαραστάσεις αυτών των τόπων και έτσι για μένα είναι απλώς μια απαλή, σταδιακή βελτίωση στην ψηφιακή κάλυψη των τοποθεσιών στην Αφρική.»

Για να παρακολουθήσετε τα ταξίδια του Kanhema για τη δημιουργία χαρτών, ρίξτε μια ματιά στο Instagram και τον ιστότοπό του.