Αθλητισμός

Ναδάλ για Τζόκοβιτς: «Η Δικαιοσύνη μίλησε»

Ναδάλ: Το πιο δίκαιο είναι ότι ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης να παίξει στο πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς

“Το πιο δίκαιο θα ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς να μπορέσει να αγωνιστεί στο Australian Open, αφού η Δικαιοσύνη μίλησε”, δήλωσε σήμερα ο Ράφαελ Ναδάλ στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος ζήτησε την απελευθέρωσή του «Νόλε» από το κέντρο, όπου είχε μεταφερθεί κατά την άφιξή του στην Αυστραλία.

«Ακόμη κι εάν μπορώ να συμφωνήσω ή όχι σε ορισμένα πράγματα με τον Τζόκοβιτς, η Δικαιοσύνη μίλησε. Και πιστεύω, ότι το πιο δίκαιο, είναι ότι ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, που θέλει να μπει στην Αυστραλία χωρίς να έχει εμβολιασθεί κατά της Covid -19, να παίξει στο πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς», είπε ο Ναδάλ, μιλώντας στο ισπανικό ραδιόφωνο «Onda Cero».

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την Telegraph, ο Νόβακ Τζόκοβιτς φέρεται να έχει συλληφθεί στη Μελβούρνη, λίγη μόνο ώρα μετά τη νίκη του στο δικαστήριο, για τη βίζα με την οποία ταξίδεψε στην Αυστραλία.

Ο Σέρβος τενίστας είδε την βίζα του να ακυρώνεται από τις αρχές της Αυστραλίας, ενώ αποφασίστηκε η αναβολή της εξέτασης της έφεσης που κατέθεσε ο τενίστας.

Η δικαστική απόφαση

Ο δικαστής Αντονι Κέλι έκρινε πως η απόφαση ακύρωσης της βίζας του Σέρβου ήταν «παράλογη» και γι’ αυτό κρίνει ότι ο αθλητής μπορεί να παραμείνει στη χώρα. Βέβαια, δεν είναι ακόμη σίγουρο αν ο τενίστας θα λάβει μέρος στο Australia Open.

Νωρίτερα, είχε γίνει διακανονισμός κατά τη διάρκεια του διαλλείματος από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα κάλυπτε τα έξοδα της δίκης και ο Τζόκοβιτς θα ήταν ελεύθερος μέσα σε 30 λεπτά παραλαμβάνοντας το διαβατήριό του και τα αντικείμενά του.

Ο δικαστής διέταξε την κυβέρνηση να τον απελευθερώσει από την κράτηση και να αποκαταστήσει τη βίζα που είχε ακυρώσει επειδή ο Τζόκοβιτς δεν έχει εμβολιαστεί για τον Covid -19. Η απόφαση, η οποία εγκρίνει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, ήρθε πέντε ημέρες αφότου ο Τζόκοβιτς κρατήθηκε σε αεροδρόμιο κατά την άφιξη σε πτήση από το Ντουμπάι.

Ωστόσο, φαίνεται πως η κυβέρνηση αποφάσισε να αγνοήσει τη δικαστική απόφαση και να φτάσει το ζήτημα, που τράβηξε τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας, στα άκρα.