Ηχηρό μήνυμα προς όλους αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις 31 Μαρτίου σε απολύσεις υγειονομικών που δεν έχουν δεχτεί να εμβολιαστούν. Λαμβάνοντας το μεγαλύτερο ρίσκο ή ίσως, ανάλογο του ανοίγματος των σχολείων. Καθώς η απόλυση υγειονομικών θα προκαλέσει ενδεχομένως ανεπανόρθωτες ζημιές στο ευρύτερο δημόσιο σύστημα υγείας.
Ειδικά τη περίοδο που ιατροί, νοσηλευτές, υγειονομικοί υπάλληλοι, το σύνολο δηλαδή του υγειονομικού στρατού της χώρας, μολύνεται και αναγκαστικά απουσιάζει της εργασίας του, η απόλυση θα θέσει σε κίνδυνο την υγειονομική άμυνα της χώρας.
Η κυβέρνηση έχει, όμως, λάβει τις αποφάσεις της. «Υγειονομικός και ανεμβολίαστος δεν συνάδει». Είναι παράδοξο φυσικά στην εποχή μας ιατρός, νοσηλευτής ή υπάλληλος σε νοσοκομείο να αρνείται να νοσηλευτεί. Καθώς οι πρώτοι τη τάξη που όφειλαν να γνωρίζουν την επιστήμη τους, κινδυνεύουν να αποτελέσουν φορέα μετάδοσης μιας θανατηφόρας νόσου.
Εξάλλου, όπως σημειώνουν και κυβερνητικοί παράγοντες έχει δοθεί άπλετος χρόνος προκειμένου να λάβουν, χωρίς πίεση, την απόφαση τους. Χρόνος που ενδέχεται να είναι καθοριστικός διότι η πίεση που ασκείται ήδη στα νοσοκομεία είναι μεγάλη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.
Ταυτοχρόνως η κυβέρνηση, θέλει να στείλει ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Η υπόθεση της μετάδοσης πρέπει να έχει ένα τέλος. Το εμβόλιο, εφόσον, υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αρνούνται, θα γίνει ένα υποχρεωτικό μέσον για όλους. Είναι, δεδομένο πως ο περιορισμός της συνεύρεσης δεν είναι ούτε ικανός ούτε αναγκαίος. Όπως, αποδείχτηκε η αναγκαιότητα της μάσκας αλλά κυρίως τα ελαφρά συμπτώματα των πλήρως εμβολιασμένων. Και επομένως μείωση της ασθένειας και κυρίως των θανάτων.