Στον Ειρηνικό Ωκεανό έπεσε τελικά το τμήμα του ρωσικού πυραύλου το οποίο περίμεναν να πέσει ανεξέλεγκτα στη Γη οι ειδικοί. Κατά την εκτόξευση δοκιμάστηκε μια νέα ανώτερη βαθμίδα πυραύλου, γνωστή ως ενισχυτής Persei.
Σύμφωνα με το LiveScience.com, η ανώτερη βαθμίδα Persei συνετρίβη στη Γη ανεξέλεγκτα την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, πέφτοντας στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό στις 4:08 μ.μ. EST (2108 GMT).
«Η επανείσοδος του Persei επιβεβαιώθηκε: 2108 UTC πάνω από 121W 14S στον νότιο [Ειρηνικό]», δήλωσε μέσω Twitter ο αστρονόμος Jonathan McDowell, του οποίου η βάση είναι το Κέντρο Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. Στο συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος / μήκος βρίσκεται θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Γαλλικής Πολυνησίας.
Ο πύραυλος Persei παρέμεινε εννέα ημέρες στον ουρανό, αφού εγκλωβίστηκε με ένα εικονικό ωφέλιμο φορτίο κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης που ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου. Ο πύραυλος αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, καθώς απέτυχε να επανεκκινήσει όπως είχε προγραμματιστεί για μια δεύτερη καύση του κινητήρα που θα τον έστελνε από χαμηλή γήινη τροχιά σε μια πολύ υψηλότερη γεωστατική θέση.
Ο Persei ήταν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι διαστημικού σκουπιδιού. Κατά την απογείωσή του, ζύγιζε περίπου 21,5 τόνους, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ήταν καύσιμο. Αυτό το καύσιμο πιθανότατα εξαερώθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του σταδίου σε τροχιά, οπότε το κομμάτι που έπεσε πίσω στη Γη πιθανότατα ζυγίζει περίπου 3,5 τόνους (3,2 μετρικούς τόνους), σύμφωνα με τον Anatoly Zak του RussianSpaceWeb.com.