Με ένα λιτό σόου με φώτα υποδέχθηκαν το 2022 στη Νέα Ζηλανδία. Σημειώνεται ότι η Νέα Ζηλανδία είναι η πρώτη χώρα όπου γίνεται η αλλαγή της νέας χρονιάς.
Η Νέα Ζηλανδία με ένα λιτό σόου με φώτα στη Harbour Bridge του Όκλαντ, το οποίο αντικατέστησε το παραδοσιακό σόου πυροτεχνημάτων που ακυρώθηκε λόγω Covid καλωσόρισε το 2022.
Αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν το σόου, μετρώντας αντίστροφα, υποδέχτηκαν το νέο έτος ζητοκραυγάζοντας.
Ακολούθησε η γειτονική Αυστραλία, η οποία προχώρησε στους εορτασμούς της παρά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται στη χώρα. Ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων φώτισε τον ουρανό από τη Γέφυρα στο λιμάνι του Σίδνεϊ και την Όπερα του Σίδνεϊ.
Πρωτοχρονιά: Το έθιμο του σπάσιμου του ροδιού
Πρωτοχρονιά: Ένα έθιμο του λαού μας που έρχεται από πολλά χρόνια πίσω για την καινούργια μέρα του νέου έτους είναι «το σπάσιμο του ροδιού».
Ένα έθιμο του λαού μας που έρχεται από πολλά χρόνια πίσω για την καινούργια μέρα του νέου έτους είναι «το σπάσιμο του ροδιού». Το έθιμο αυτό ξεκίνησε από την όμορφη Πελοπόννησο, και στη συνέχεια διαδόθηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Μετά την λειτουργία ο οικοδεσπότης κρατάει στη τσέπη του το ρόδι
Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, η οικογένεια πηγαίνει στην εκκλησία, ντυμένοι με τα γιορτινά τους ρούχα για να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και να υποδεχτούν το νέο χρόνο, με την ευλογία του χριστού. Στην επιστροφή από την εκκλησία, ο νοικοκύρης του σπιτιού έχει στην τσέπη του ένα λειτουργημένο ρόδι, που στην Μικρά Ασία όριζαν να το φιλούσαν στα εικονίσματα από τις 14 Σεπτέμβρη, δηλαδή την ημέρα που γιορτάζει ο Σταύρος.