Video

Νίκος Κοκλώνης: «Έβγαζα 5 εκατομμύρια ευρώ τη μέρα αλλά τώρα είμαι καλύτερα»

Νίκος Κοκλώνης: «Έβγαζα 5 εκατομμύρια ευρώ τη μέρα, αλλά ο Νίκος σήμερα είναι καλύτερος από τον Νίκο τότε. Δηλαδή, εγώ περνάω πιο καλά».

Στην εκπομπή Louis Night Show με τον Λούη Πατσαλίδη βρέθηκε καλεσμένος ο Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος μίλησε λεπτομερώς για τις οικονομικές του απολαβές στο παρελθόν.

«Μπορώ να καθίσω με μια μπαγκέτα με τους φίλους μου στην παραλία και να περάσω τέλεια, μπορώ να πάω και να χαλάσω και το βρακί μου άμα δεν έχω λεφτά στο καλύτερο εστιατόριο ή club. Έβγαζα 5 εκατομμύρια ευρώ τη μέρα, αλλά ο Νίκος σήμερα είναι καλύτερος από τον Νίκο τότε. Δηλαδή, εγώ περνάω πιο καλά».

Για το σκηνικό της συνάντησης που είχαν στο σπίτι του η Άννα Βίσση με την Δέσποινα Βανδή, ο Νίκος Κοκλώνης αποκάλυψε:

«Ενώ είχα πει χιλιάδες φορές στην Άννα Βίσση και την Δέσποινα Βανδή να κάνουμε αυτό στο J2US, κάποια στιγμή μου λέει η Άννα «Γιατί όχι»; Κι έρχονται σπίτι μου πέντε μέρες πριν από την εκπομπή η Άννα και η Δέσποινα. Έρχεται πρώτα η Δέσποινα, μπαίνει μέσα η Άννα και λέω «Τώρα Θεέ μου πώς θα το διαχειριστώ»; Ανοίγει την πόρτα, κοιτάει, χαμογελάει και λέει η Άννα: «Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη». Κάθονται και 20 λεπτά μετά καμία σημασία σε μένα».

Λίγα λόγια για τον Νίκο Κοκλώνη:

Μετά την ολοκλήρωση της Διοίκησης Επιχειρήσεων από το  το 2002, ο Κοκλώνης εργάστηκε ως υπεύθυνος διαχείρισης κινδύνου στην Société Générale για αρκετά χρόνια. Το 2009, έπρεπε να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο για Βερολίνο, το οποίο βρήκε πολύ δύσκολο και απογοητευτικό. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα από ένα ταξίδι, άρχισε να σχεδιάζει την έναρξη ενός online ταξιδιωτικού πρακτορείου. Σύντομα, ίδρυσε την AirFastTickets με αρχικό κεφάλαιο €60,000 και έδρα τον Πειραιά.

Η εταιρεία στην αρχή αγόρασε εισιτήρια σε μειωμένες τιμές. Η AirFastTickets συνεργαζόταν με την Groupon, γεγονός που της επέτρεπε να έχει πολύ χαμηλό κόστος μάρκετινγκ. Η εταιρεία άνοιξε το γραφείο της στο Λονδίνο το 2012 και το γραφείο της στη Νέα Υόρκη. Λόγω των εξαιρετικά χαμηλών τιμών που προσέφερε για αεροπορικά εισιτήρια, δέχτηκε πολλές αγωγές για αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού. Βραβεύτηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Το 2014, η εταιρεία έγινε γνωστή στις ΗΠΑ μέσα από ένα τέχνασμα που σκέφτηκε ο ίδιος λόγω των προβλημάτων του Τζάστιν Μπίμπερ με τις αρχές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροπορικού εισιτηρίου χωρίς επιστροφή.

Έτσι, η εταιρεία γίνεται γνωστή και παραμείνει στις 3 μεγαλύτερες των ΗΠΑ. Λόγω του αυξημένου όγκου πωλήσεων και του υψηλού κόστους ανάπτυξης λογισμικού, ο Κοκλώνης αθέτησε να παραδώσει εγγυητική ύψους €45 εκατομμυρίων στην IATA. Το 2014, η IATA έκλεισε τη θυγατρική του Ηνωμένου Βασιλείου της εταιρείας καθώς και το ελληνικό γραφείο. Ο Κοκλώνης ξεκίνησε συζητήσεις με την ΙΑΤΑ και είπε ότι η εταιρεία θα εκκαθαρίσει τις πληρωμές της.

Τον Μάιο του 2015 ο Κοκλώνης καταφέρνει και πουλάει το 51% της εταιρείας στην Hainan Airlines για περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια. Τον Σεπτέμβριο του 2015, λόγω διαφωνίας με τους νέους μετόχους τελικά η εταιρεία εισήλθε σε πτώχευση και εκκαθαρίστηκε τον Οκτώβριο. Το έτος 2015, πριν από την πτώχευση, η εταιρεία είχε έσοδα 150 εκατομμυρίων ευρώ μηνιαίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο