Μπορεί μια Lamborghini Huracan να μην αποτελεί ένα ιδιαίτερα… εξωτικό «φρούτο» για τους δρόμους της Σαουδικής Αραβίας, δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο για μια καφέ αρκούδα, η οποία ως γνωστόν δεν συναντάτε -υπό κανονικές συνθήκες- στους αμμόλοφους της αραβικής χερσονήσου.
Η παρουσία του ιταλικού supercar και του εντυπωσιακού θηλαστικού στην ίδια πρόταση δεν είναι τυχαία, καθώς ο ιδιοκτήτης μιας Lamborghini θέλησε να ανακαλύψει τι πρόκειται να συμβεί από το γυαλιστερό supercar πέσει στα… νύχια μιας αρκούδας.
Η συνάντηση των δύο, λοιπόν, δεν προέκυψε τυχαία, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι και το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Η αρκούδα προκλήθηκε με ένα κόκκινο μπαλάκια ώστε να εισέλθει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και έπραξε το αυτονόητο δημιουργώντας τον απαραίτητο χώρο ώστε να πάρει στα χέρια της ή για την ακρίβεια στα δόντια της το αγαπημένο της παιχνίδι.
Τη συνέχεια θα την παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί και επιβεβαιώνει πως η είσοδος μιας αρκούδας στον θάλαμο επιβατών ενός οποιουδήποτε αυτοκινήτου, πόσο μάλλον μιας Lamborghini Huracan αποτελεί μια πραγματικά κακή ιδέα.
Αρκούδα: Σαουδικής Αραβίας
Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι χώρα στην Αραβική χερσόνησο.
Η Σαουδική Αραβία συνορεύει με το Ιράκ, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Υεμένη, ενώ βρέχεται από τον Περσικό Κόλπο στα βορειοανατολικά και από την Ερυθρά θάλασσα στα δυτικά. Η εδαφική επικράτεια της Σαουδικής Αραβίας, που παλιά προσδιοριζόταν πολύ αόριστα ως Zαζιράτ αλ- Αράμπ, δηλαδή «νησί των νομάδων», καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη την Αραβική Χερσόνησο, ξεδιπλώνοντας τις ακτές της σε ένα συνολικό μήκος 2.600 χλμ. περίπου. Τα χερσαία σύνορά της, εξαιρετικά αβέβαια στο νότο, με τις ακατοίκητες ζώνες της ερήμου, εκτείνονται στο βορρά σε εντελώς ευθεία γραμμή.
Η σημερινή Σαουδική Αραβία, στο σύνολό της, συμπίπτει με τα εδάφη που διαδοχικά κατακτήθηκαν και υποτάχτηκαν από τους Σαουδάραβες Βαχαβίτες, το βασίλειο των οποίων, περιορισμένο αρχικά στις οάσεις του Nέγκεντ (όπου ήταν και η πρωτεύουσα, το Ριάντ), απέκτησε αρχικά διέξοδο στον Περσικό Kόλπο με την κατάληψη της χώρας που ονομαζόταν Aλ-Xάσα (1913) και συνέχισε να επεκτείνεται με την προσάρτηση της Χετζάζης και των ισλαμικών Αγίων Τόπων, Μέκκας και Μεδίνας (1924). Εξάλλου, μαζί με το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία διοικεί σήμερα από κοινού την ουδέτερη εδαφική ζώνη, η οποία χωρίζει τις δύο αυτές χώρες.
Στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας η δικαιοσύνη απονέμεται σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο από έναν ανώτατο δικαστή, που είναι υπεύθυνος για τις νομικές υποθέσεις. Οι αποφάσεις εκδίδονται βάσει των αρχών και των κανόνων που περιέχονται στο Κοράνι και στη Σούνα του Προφήτη. Από πλευράς κλιμάκωσης στην απονομή της δικαιοσύνης, προβλέπονται τρεις βαθμοί δικαιοδοσίας και μία επιτροπή δικαστικού ελέγχου. Στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας έχουμε τους «Μαλχάμα», «Αλ-Oυμούρ», «Αλ-Mούστα Τζάλα», και έπειτα έρχονται τρεις «Mαλχάμα», «Aς-Σαρία» και «Aλ-Kουμπρά», με έδρα τους τη Γέδα, τη Μέκκα, τη Μεδίνα και την Τζέντα, των οποίων η αρμοδιότητα εκτείνεται σε όλες τις νομικές διαφορές. Η επιτροπή δικαστικού ελέγχου έχει την έδρα της στη Μέκκα και δικαιούται να επανεξετάζει τις αποφάσεις όλων των κατωτέρου βαθμού δικαστηρίων.
Η Σαουδική Αραβία διαιρείται σε 13 επαρχίες:
- Χαΐλ
- Κασίμ
- Ριάντ
- Ταμπούκ
- Μαδίνα
- Μάκα
- Μπαά
- Βόρεια σύνορα
- Τζοφ
- Τζιζάν
- Ασίρ
- Νατζράν
- Ανατολική επαρχία