Ο Σωτήρης Χατζάκης ήταν καλεσμένος στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (25/11). Ο γνωστός ηθοποιός κατά την διάρκεια της συνέντευξης του μίλησε για το ελληνικό #MeToo , τον Πέτρο Φιλιππίδη , τον Δημήτρη Λιγνάδη , αλλά και την Άρη Σερβετάλη , την πανδημία Covid-19 και τον εμβολιασμό.
«Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Το λέω ξεκάθαρα. Δεν αποφεύγω να το πω. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι. Ούτε εγώ ήθελα να εμβολιαστώ γιατί είχα διάφορες φοβίες, αλλά είχα δίπλα μου ανθρώπους ανοσοκατασταλμένους, ανθρώπους που έκαναν αιμοκάθαρση. Είπα ότι πρέπει να δράσω συλλογικά, να δω τον εαυτό μου μέσα στους άλλους και να μη κοιτάξω τον δικό μου εγωισμό, τη δική μου φοβία, τις δικές μου σκέψεις. Το έκανα και θα το ξανακάνω, διότι αυτή τη στιγμή γίνεται ένας πόλεμος» υποστήριξε αρχικά ο Σωτήρης Χατζάκης για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.
Σχετικά με τον Άρη Σερβετάλη
Για τον ηθοποιό Άρη Σερβετάλη, ο οποίος αποχώρησε από την παράσταση «Ρινόκερος», αρνούμενος να παίζει μόνο για εμβολιασμένους, δήλωσε: «Ο Άρης είναι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος και πολύ καλός ηθοποιός. Αυτό πάει. Το θέμα είναι τι συνεννοήθηκε με τον παραγωγό και τι είπαν για τον υπόλοιπο θιάσο. Θα ήθελα να πω κάτι στον Άρη από εδώ.
Αν πιστεύει στον Θεό, θα πρέπει να καταλάβει μέσα από τη δική του προσωπικότητα ότι ο Χριστός φωτίζει τους γιατρούς και οι γιατροί σώζουν ανθρώπους. Αυτή την αντίληψη της εκκλησίας έχω εγώ κι ας πάει στην Ιερά Σύνοδο να δει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Το λέω αυτό με επίγνωση. Η εκκλησία να βοηθήσει σε αυτόν τον αγώνα που κάνει η χώρα και η ανθρωπότητα για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης».
Για την πρόσφατη διακοπή της παράστασης «Συνοικία το Όνειρο», στην οποία συμμετείχε, σημείωσε: «Δέκα μέρες χωρίς διαφήμιση και χωρίς επίσημη πρεμιέρα μας σταμάτησαν επειδή αρρώστησε μία κοπέλα» και πρόσθεσε: «Ο παραγωγός δεν πήρε ούτε ένα τηλέφωνο τους συναδέλφους που αρρώστησαν».
Όσον αφορά τις δηλώσεις που είχε κάνει για τον Δημήτρη Λιγνάδη, εξήγησε: «Έγινε μια παρεξήγηση. Δεν είπα ότι είναι πολύ ωραίο αυτό που έκανε ο Λιγνάδης. Είπα πολύ ωραίο ότι μέσα στη φυλακή έκανε θέατρο και δεν συνέχισε παραβατική συμπεριφορά. Επιβράβευσα τις κοπέλες που μίλησαν και είπα ότι είναι εργασιακή και σεξουαλική βία. Είπα για τις ποινές ότι πρέπει να είναι μεγαλύτερες και κατέληξα ότι καλά κάνει που κάνει θέατρο. Τι να κάνει; Να μαχαιρώνει, να σκοτώνει ή να βιάζει μέσα στη φυλακή;».
Σχετικά με τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου
Εν συνεχεία, ανοίγοντας το κεφάλαιο των καταγγελιών στο ελληνικό θέατρο, ισχυρίστηκε: «Πρέπει να δούμε το εξής: Εάν η δικαιοσύνη αποδείξει -και μάλλον θα το κάνει γιατί υπάρχουν πολλές ενδείξεις- ότι αυτές οι φρικιαστικές πράξεις έχουν γίνει -και στον Λιγνάδη αφορά παιδιά το θέμα, γι’ αυτό εγώ με τον Γεωργουσόπουλο τον απομακρύναμε τότε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όταν πήγα εγώ στο Εθνικό, εάν αυτό, λοιπόν, αποδειχτεί, η ζωή και του Λιγνάδη και του Πέτρου έχει καταστραφεί. Κατέστρεψαν ανθρώπους, παιδικές ψυχές και η κοινωνία δεν μπορεί να τους αποδεχτεί ξανά. Είναι στα κάγκελα η κοινωνία με αυτό το θέμα. Εγώ προσωπικά όσον αφορά παιδιά, τρελαίνομαι. Δεν μπορώ να το σκεφτώ».
Αποκάλυψε, μάλιστα, γιατί αποφάσισε να διώξει τον Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο: «Είχαμε ακούσει φήμες. Δεν ξέραμε όλα αυτά τα απίστευτα που βγήκαν μετά. Είχαμε ακούσει ότι έχει μία προτίμηση στο ίδιο φύλο. Και μάλιστα μία εμμονική προτίμηση. Μία εμμονή παραβατική. Όταν το είδα αυτό, είπα στον Γεωργουσόπουλο “ας τον βγάλουμε από εκεί, γιατί είναι σαν να βάζεις τον λύκο μέσα στα πρόβατα”».
Τέλος, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη και περιέγραψε ένα περιστατικό άσχημης συμπεριφοράς του: «Καταπληκτικός ηθοποιός. Υπέροχος ηθοποιός. Τι να το κάνουμε αυτό; Αν αποδειχτεί αυτό, αυτά που έκανε ο Πέτρος ήταν συγκλονιστικά βίαια. Είχα μια εμπειρία με τον Πέτρο. Όταν ήμουν διευθυντής στο Εθνικό, κακομίλησε σε μία κοπέλα. Της μίλησε άσχημα. Όχι σεξουαλικά. Προσέφυγε η κοπέλα σε εμένα κι εγώ του έκανα επίπληξη. Ήξερα ότι έχει έναν χαρακτήρα ορμητικό».