Ελλάδα

Michelin 2021: Τα ελληνικά εστιατόρια που κατέκτησαν αστέρια

Michelin 2021: Δύο νέα εστιατόρια στη λίστα με τα βραβευμένα εστιατόρια.

Δύο νέες είσοδοι έχει ο φετινός Οδηγός Michelin της Αθήνας, με δύο να κάνουν το ντεμπούτο τους στη λίστα.

Συνολικά 21 εστιατόρια των Αθηνών κατέχουν αστέρια Michelin αλλά φέτος την τιμητική του έχουν το «CTC» του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, που πρόσφατα μεταφέρθηκε σε νέα τοποθεσία στον Κεραμεικό, και το «Pelagos», στο ξενοδοχείο «Four Seasons Astir Palace» στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, που απέκτησαν από ένα αστέρι.

Δύο αστέρια Michelin διατήρησε η «Σπονδή» και φέτος, το μόνο ελληνικό εστιατόριο με δύο αστέρια, ενώ ακολουθούν με ένα αστέρι για μια ακόμα χρονιά η «Hytra», το «Botrini’s» και το «Βαρούλκο Seaside».

Το «Nolan» και το «Οικείο» διατήρησαν τη διάκριση «Bib Gourmand», για την καλή σχέση ποιότητας και τιμής ενώ στην ίδια λίστα προστέθηκε το «Cerdo Negro 1985».

Το «Michelin Plate» πλέον δεν υφίσταται ωστόσο στον Οδηγό συμπεριλαμβάνονται εστιατόρια που προτείνονται ως αξιόλογα χωρίς να φέρουν κάποιο σήμα.

Αυτά είναι τα «Athénée», «GB Roof Garden», «Ergon House», «Άνετον», «Okio», «Aleria», «Cookoovaya», «Alficon», «Vezene», «Sense», «Le Pavillon» και «Annie Fine Cooking».

Τα «Le Pavillon», «Okio» και «Annie Fine Cooking» προτείνονται για πρώτη φορά.

Michelin 2021: Λίγα λόγια

Το Βερολίνο έχει επτά ρεστοράν τριών αστέρων και 12 με ένα αστέρι.

Ρεκόρ έσπασαν τα εστιατόρια στη Γερμανία που έχουν βραβευθεί με ένα ή περισσότερα αστέρια Michelin, φτάνοντας ήδη τα 292.

Σύμφωνα με τον Μισέλ Ελίς, διευθυντή παγκοσμίως του Guide Michelin, η Γαλλία που κατέχει την πρωτιά στον τομέα αυτόν αρχίζει να ανησυχεί με την εξέλιξη αυτή.
Η λίστα των Top 10 ρεστοράν τριών αστέρων παραμένει αμετάβλητη. Πρωτεύουσα της γαστρονομίας παραμένει η Μπάιερσμπρον, μια κωμόπολη 15.000 κατοίκων, κοντά στη Φρόιντενστατ στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Στα δύο τριάστερα εστιατόρια “Barreis” και “Schwarzwaldstube” προστίθεται το “Schlossberg” που βραβεύτηκε με δύο αστέρια, ενώ υπάρχουν αρκετά ακόμη που φημίζονται για την πρωτοποριακή κουζίνα τους.

Μεταξύ των μεγάλων πόλεων, το Ντίσελντορφ περιλαμβάνεται σε αυτές που κοσμούνται από εστιατόρια βραβευμένα από τον Οδηγό Michelin.

Στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, τρία εστιατόρια βραβεύονται τώρα με ένα αστέρι: τα “Bread & Roses”, “Le Flair” και “Nenio”.

Το Βερολίνο έχει επτά ρεστοράν τριών αστέρων και 12 με ένα αστέρι.

Οι βραβευθέντες της χρονιάς είναι τρεις σεφ οι οποίοι αρχικά είχαν αποσπάσει δύο αστέρια: ο Μάρκο Μίλερ του “Rutz” στο Βερολίνο, ο Τρίσταν Μπραντ του “Opus V” στο Μάνχαϊμ και ο Τόχρου Νακαμούρα του “Geisels Werneckhof” στο Μόναχο.