Κόσμος

COP 26: Τον πήρε ο ύπνος σε ομιλία τον Τζο Μπάιντεν

COP 26: Για άλλη μία φορά ο Αμερικανός Πρόεδρος κοιμήθηκε εν ώρα εργασίας κατά την διάρκεια ομιλίας στην Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή.

Για δεύτερη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κοιμήθηκε εν ώρα ομιλίας και μάλιστα στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα COP 26. Στο βίντεο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να κλείνει τα μάτια για λίγα δευτερόλεπτα και μετά να τα ανοίγει ξανά.

Στη συνέχεια, όμως, τα μάτια του παραμένουν κλειστά για σχεδόν μισό λεπτό και δεν ανοίγουν παρά μόνο όταν ένας άνδρας, πιθανότατα συνεργάτης του, τον πλησιάζει και του μιλάει. Αυτή τη δύσκολη στιγμή του Αμερικανού προέδρου αντιλήφθηκε ρεπόρτερ της Washington Post, ο οποίος φρόντισε να την «αιχμαλωτίσει» σε βίντεο στο κινητό του τηλέφωνο.

Δείτε την στιγμή που κοιμήθηκε ο Μπάιντεν

Τι είναι η COP26;

Η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή – COP26 είναι μείζον γεγονός στο οποίο συμμετέχουν ηγέτες από όλες τις χώρες του κόσμου για να συμφωνήσουν πώς να επισπεύσουν τη παγκόσμια δράση για να βρεθεί λύση στην κλιματική κρίση.

Πριν από τριάντα σχεδόν χρόνια, ηγέτες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν για να αντιμετωπίσουν συλλογικά την κλιματική αλλαγή για πρώτη φορά. Τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν τις χώρες να υπογράψουν μια σύμβαση για το κλίμα που θα δεσμεύει κάθε χώρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Έκτοτε, οι χώρες που έχουν υπογράψει τη σύμβαση – επισήμως αποκαλούμενες «συμβαλλόμενα μέρη» – συνεδριάζουν ετησίως για να συζητήσουν την πρόοδο και τις προκλήσεις (λόγω της πανδημίας COVID-19, δεν πραγματοποιήθηκε σύνοδος το 2020).

Η COP είναι η «διάσκεψη των μερών» της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (UNFCCC). Η COP26 είναι η 26η σύνοδος των μερών της σύμβασης και θα φιλοξενηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με την Ιταλία.

Κατά τη σύνοδο, τα μέρη θα εξετάσουν την πρόοδο όσον αφορά τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο του στόχου της συμφωνίας του Παρισιού για συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη αρκετά κάτω από τους 2 °C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα και θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό της σε 1,5 °C.