Πολιτική

Κρίσιμες ώρες για την Φώφη Γεννηματά: Επιδεινώθηκε η υγεία της

Κρίσιμες ώρες για την Φώφη Γεννηματά: Άσχημα τα νέα για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Η κυρία Γεννηματά είχε εισαχθεί με ειλεό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Κρίσιμες είναι οι τελευταίες ώρες για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία την Κυριακή το βράδυ.

Σημειώνεται πως η κυρία Γεννηματά νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις 12 Οκτωβρίου, καθώς παρουσίασε υποτροπή η βασική της νόσος.

Για την εξέλιξη με την υγεία της Φώφης Γεννηματά έχουν ήδη ενημερωθεί οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Η πολιτική της σταδιοδρομία

Η πολιτική σταδιοδρομία της Φώφης Γεννηματά ξεκινά το 1982, όταν συμμετείχε στη φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ του ΠΑΣΟΚ μέχρι και το 1987.

  • Το 2000 εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής.
  • Tο 2002 εξελέγη Υπερνομάρχις Αθηνών – Πειραιώς, θέση στην οποία επανεξελέγη το 2006.
  • Την περίοδο 2003-07 διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος.
  • Το 2007 παραιτήθηκε από την θέση της προέδρου της Υπερνομαρχίας, για να θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
  • Το 2009, μετά τις εκλογές, ο νεοεκλεγέντας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την επέλεξε για τη θέση της Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Τον Μάρτιο του 2012 παραιτήθηκε από τη θέση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών, για να γίνει εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του ΠΑΣΟΚ.
  • Με τον ανασχηματισμό του 2013 της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επιλέχθηκε για τη θέση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής Άμυνας, την οποία διατήρησε μέχρι τις επόμενες εκλογές. Στις εκλογές του Γενάρη του 2015, εξελέγη για τρίτη φορά βουλευτής Α΄ Αθηνών.
  • Τον Ιούνιο του 2015 εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 51,7%, διαδεχόμενη τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κρίσιμες ώρες για την Φώφη Γεννηματά: Η ΔΗΣΥ και η διαδρομή μέχρι τη δημιουργία του ΚΙΝΑΛ

  • Στις 30 Αυγούστου 2015 συμμετείχε στη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η ΔΗΣΥ σχηματίστηκε από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), την Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ).
  • Τον Ιούλιο του 2017 από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου κεντροαριστερού φορέα στην Ελλάδα πριν από το τέλος του έτους. Το καλοκαίρι του 2017, ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι, αποφάσισε επίσης να συμμετάσχει στη δημιουργία του κόμματος.
  • Στις 12 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου κόμματος, μεταξύ εννέα υποψηφίων. Επειδή κανένας από τους υποψηφίους δεν κέρδισε την απαιτούμενη πλειοψηφία, διεξήχθη και δεύτερος γύρος μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη. Νικητής αναδείχθηκε η Φώφη Γεννηματά, με 56,75% των ψήφων.
  • Στις 28 Νοεμβρίου 2017, ανακοινώθηκε το όνομα του Κινήματος Αλλαγής. Στις 2 Δεκεμβρίου 2017, ανακοινώθηκε το εξαμελές Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, αποτελούμενο από τους Σταύρο Θεοδωράκη, Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Καμίνη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Γιώργο Παπανδρέου και την ίδια.