Πολιτική

Λοβέρδος: Δεν αποσύρω την υποψηφιότητά μου

Λοβέρδος: Ο έμπειρος πολιτικός ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του πως δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την «κούρσα» για την εκλογή της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέστησε σαφές, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να κάνει πίσω, αποσύροντας την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ακόμα και αν συνυποψήφιός του είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε πως δεν περίμενε ότι μπορεί να έχει αντίπαλο τον κ. Παπανδρέου και πως ένας άνθρωπος με τη δική του πορεία, θα θελήσει να κάνει κάτι άλλο.

Αποκάλυψε ότι κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, διάρκειας 2 με 2,5 λεπτών, του είπε ότι ως πρώην πρόεδρος έχει ρόλο στήριξης της Φώφης Γεννηματά μαζί με τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να εγγυηθούν τη σοβαρότητα της διαδικασίας.

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε πως ούτε για ένα λεπτό δεν σκέφτηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να το σκεφτεί ή να το σκέφτηκε να κάνει πίσω.

Πρόσθεσε ότι έχει στο νου του αυτά που χρειάζεται η δημοκρατική παράταξη, δηλαδή να προσφέρει στην Ελλάδα σήμερα «αυτό που δεν έχει», δηλαδή αντιπολίτευση.

Εξήγησε ότι δεν είναι υποψήφιος στο ΚΙΝΑΛ για να μετρήσει δυνάμεις και να εκλεγεί ξανά βουλευτής αλλά για να κερδίσει. «Θα νικήσουμε στις εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου. Θέλω σοβαρότητα, θέλω ενότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Λοβέρδος: Λίγα λόγια για τον γνωστό πολιτικό

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι Έλληνας πανεπιστημιακός και πολιτικός, βουλευτής Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών του Κινήματος Αλλαγής.

Εκλέγεται βουλευτής με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής από το 2000. Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μετά τις εκλογές του 2019 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Στην κυβέρνηση Σημίτη διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών (2002 – 2004) με αρμοδιότητα τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και την αναπτυξιακή συνεργασία. Στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ανέλαβε το 2009 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το 2010 αυτό του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο διατήρησε και στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Το τελευταίο εξάμηνο της κυβέρνησης Σαμαρά κατείχε τη θέση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το 2012 διαφώνησε με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και δημιούργησε μια πολιτική κίνηση, τη Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας από τον οποίο προήλθε η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα. Το 2014 το κόμμα του συμμετείχε στις Ευρωεκλογές με τον πολιτικό συνασπισμό Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη και το φθινόπωρο του ίδιου έτους επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ. Τον Ιούνιο του 2015 διεκδίκησε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ με συνυποψηφίους του τη Φ. Γεννηματά και τον Ο. Κωνσταντινόπουλο.