Ο συγγραφέας και εκδότης Γιώργος Καραμπελιάς, μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου αναφέρθηκε στην αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, η οποία πρόσφατα υπερψηφίστηκε στη Βουλή. Σχολίασε τη στάση των κομμάτων που υπερψήφισαν και καταψήφισαν την εν λόγω συμφωνία, αλλά και τα οφέλη για τη χώρα μας.
Ο κος Καραμπελιάς τόνισε πως καταψήφισαν τη συμφωνία κόμματα που έχουν διακηρυγμένο εθνομηδενιστικό αποτύπωμα όπως το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ αναφερόμενος στον κο Βαρουφάκη δήλωσε πως ίδιος θέλει να «υποταχθούμε στην Τουρκία» το οποίο το ορίζει ως «να τα βρούμε» με την Τουρκία. Χαρακτήρισε ως θετικό το γεγονός ότι η εν λόγω ψηφίστηκε από τρία κόμματα (το κυβερνητικό κόμμα, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση).
Για τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως έχει διαφορετικές πτέρυγες, αλλά η βασική του, έχει εθνομηδενιστικό πρόσημο. Τόνισε πως η θέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως δεν επιθυμεί η Ελλάδα να αποκτήσει άμυνες απέναντι στην Τουρκία, αλλά να πάει σε διπλωματική συμφωνία. Εκτίμησε πως αυτή η άποψη, θα οδηγούσε σε αυτό που ο Νίκος Μαραντζίδης χαρακτήρισε ως «φινλανδοποίηση» της Ελλάδας.
Παράλληλα ο κος Καραμπελιάς τόνισε πως και η κα Μέρκελ και ίσως και ένα κομμάτι των Ηνωμένων Πολιτειών που ναι μεν «επέτρεψαν» την υπογραφή της συμφωνίας, ίσως όμως να μην είναι τόσο «ζεστές» με τη συμφωνία. Η συμφωνία με τη Γαλλία δίνει μονάδες αυτονομίας στη χώρα μας και ανοίγει ένα δρόμο στρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας και γίνεται αυτόνομος (όχι εξ ολοκλήρου) παίκτης στην περιοχή.
Η χώρα μας, αναφέρει ο συγγραφέας και εκδότης πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός πιο ενισχυμένου πυλώνα, καθώς η Ελλάδα και η Κύπρος απειλούνται. Αυτό είναι σημαντικό όπως είπε, στην περίπτωση που η Ευρώπη επιθυμεί ουσιαστικά να γίνει ένας ανεξάρτητος πυλώνας. Εκτίμησε δε πως η συμφωνία αυτή έχει ως εξέλιξη το γεγονός ότι η Γερμανία δεν θα μπορέσει να συνεχίσει το παιχνίδι των ίσως αποστάσεων απέναντι σε Τουρκία και Ελλάδα.
Παράλληλα, ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός για τον ίδιο, ότι μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και το «μούδιασμα» στον Αραβικό κόσμο από τα οφέλη που θα κερδίσει η Τουρκία, η συμφωνία κατάφερε να ισορροπήσει τις εξελίξεις.