Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Ενδέχεται να παραταθούν τα μέτρα για την ενέργεια

Άδωνις Γεωργιάδης: Για τις αυξήσεις στην ενέργεια, το αν θα συνεχιστούν τα μέτρα ανακούφισης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και άλλα ζητήματα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Για τις αυξήσεις στην ενέργεια, το αν θα συνεχιστούν τα μέτρα ανακούφισης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και άλλα ζητήματα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε τα εξής: «Η πραγματική επίπτωση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δε θα έρθει ακόμα. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί, θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου» . Συνέχισε λέγοντας πως «Δε θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος, να παγώσει η κυβέρνηση είναι από πάνω» διαβεβαίωσε.

Για φαινόμενα αισχροκέρδειας

«Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, και ανέφερε ότι γίνονται συστηματικοί έλεγχοι.

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

Ο υπουργός επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη με 2,1%. «Η Ισπανία είναι 4,1% και εμείς 2,1% και ο Τσίπρας μας έλεγε να ακολουθήσουμε το ισπανικό παράδειγμα. Η Ελλάδα είναι σταθερά στις χώρες με το χαμηλότερο πληθωρισμό στην Εύρη είμαστε η 3η με διαφορά 0,1 από τη δεύτερη».

Γεωργιάδης: Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat για τον πληθωρισμό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωησης ο κ. Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά πως «Παρά το γεγονός ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία συνεχίζονται με μεγάλη ένταση, η Ελλάδα και για το μήνα Σεπτέμβριο κατάφερε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, να συγκαταλέγεται στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη (3η χαμηλότερη).