Η Έλενα Μακρή Λυμπέρη συνηθίζει, μέσω Instagram, να μοιράζεται με τους ακολούθους της σπάνια ντοκουμέντα από αγαπημένα μας, διάσημα πρόσωπα της τέχνης και της πολιτικής.
Αυτή τη φορά, πόσταρε μια σπάνια φωτογραφία από τα 70s, όπου βλέπουμε δύο καταξιωμένους ηθοποιούς του ελληνικού σινεμά, τον Νίκο Ξανθόπουλο και τον Σωτήρη Μουστάκα, σε νυχτερινή έξοδο.
Οι δυο ηθοποιοί σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στην ελληνική υποκριτική σκηνή και οι ταινίες τους είναι ακόμα πολύ αγαπητές από το κοινό.
Στη λεζάντα της φωτογραφίας διαβάζουμε:
«Ο Νίκος Ξανθόπουλος και ο Σωτήρης Μουστάκας σε νυχτερινή έξοδο τη δεκαετία του 70, όταν έπαιζαν μαζί στη κινηματογραφική ταινία “Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν”.
“Είμαι αληθινός σ΄αυτό που κάνω, χωρίς ψεύτικα τερτίπια, χωρίς χυδαιότητες και αυτό το νιώθει ο κόσμος” έλεγε ο Σωτήρης Μουστάκας που έφυγε από τη ζωή το 2007: “Για μένα το θέατρο είναι χαρά, κατάθεση ψυχής”».
Σωτήρης Μουστάκας: Λίγα λόγια
Ο Σωτήρης Μουστάκας γεννήθηκε το 1940 και το pagenews.gr γράφει για τη ζωή του, την καριέρα του στην τηλεόραση και το θέατρο και τα μεγάλα του πάθη.
“Παιδί μου, ευχή και κατάρα σ’ αφήνω να γίνει ηθοποιός. Έχεις τόσο ταλέντο που είναι κρίμα να πάει χαμένο. Άκου… λογιστής”. Τα λόγια ανήκουν σε έναν καθηγητή της Εμπορικής Ακαδημίας. Απευθύνονταν στον Σωτήρη Μουστάκα, όταν ο τελευταίος έπαιρνε το πτυχίο στα χέρια του. Είχε προηγηθεί η ερώτηση του καθηγητή προς τον Μουστάκα: Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις; “Λογιστής κύριε καθηγητά”, του είχε απαντήσει…
Γέννημα θρέμμα της Κύπρου, ο Σωτήρης Μουστάκας γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1940 στο χωριό Κάτω Πλάτρες Λεμεσού και ήταν το τελευταίο παιδί πολυμελούς οικογένειας. Έκανε μουσικές σπουδές (βιολί), αλλά το όνειρό του ήταν να γίνει ηθοποιός. Από το Δημοτικό κιόλας ήταν πρωταγωνιστής στα έργα που ανέβαζε με τους συμμαθητές του. Του άρεσε ο Σέξπιρ, αλλά και ο Τσάρλι Τσάπλιν, που τον είχε δει στο σινεμά.
Το άτυπο ντεμπούτο του στο θεατρικό σανίδι το έκανε στη Λεμεσό. Είχε πάει να δει τον θίασο του Νίκου Σταυρίδη και κάποια στιγμή βρήκε την ευκαιρία να τρυπώσει στα καμαρίνια. Εκεί ζήτησε τη βοήθεια του σπουδαίου κωμικού, όταν θα ερχόταν στην Αθήνα να σπουδάσει θέατρο. Στο διάλειμμα από σκηνής ο Σταυρίδης έλεγε ανέκδοτα στον κόσμο. «Κάποια στιγμή σταμάτησε κι άρχισε να φωνάζει το όνομά μου. Με κάλεσε στη σκηνή. Αυτό ήταν το ντεμπούτο μου» είχε πει.