Ελλάδα

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Έβγαλε ψεκαστήρι με φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Χαμός επικράτησε την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Ριόλο Αχαΐας.

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη χθες το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Ριόλο. Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος έβγαλε ένα ψεκαστήρι και υποστήριζε ότι έχει μέσα το φάρμακο για τον κορωνοϊό κι άρχισε να ψεκάζει προς τους εκκλησιαζόμενους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος φώναξε δυνατά «ντροπή» διακόπτοντας τον κ. Αμβρόσιο ο οποίος ενώπιον του Δημάρχου Δυτικής Αχαϊας Σπύρου Μυλωνά, του πρώην Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρη Δριβίλα και του βουλευτή της ΝΔ Αγγελου Τσιγκρή… έβγαλε το «ψεκαστήρι» και διατείνετο πως είναι… το φάρμακο του κορωνοϊού!

Αρχικά είχε μιλήσει ο εφημέριος του Ναού πραγματοποιώντας μία καθαρά θρησκευτικού τύπου ομιλία και στη συνέχεια ανέβηκε στο «βήμα» ο κ. Αμβρόσιος ο οποίος ενημέρωσε πως είχε προσωπικούς λόγους από το παρελθόν και γι αυτό ήθελε να είναι παρών στην εορτή της συγκεκριμένης εκκλησίας. Και ενώ μιλούσε για τον Άγιο Ιωάννη, προς το τέλος, έβγαλε από την τσέπη του το γνωστό «ψεκαστήρι» με τον Αγιασμό.

«Αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία όπως και το φάρμακο για τον κορωνοϊό» υποστήριξε. Προφανώς τα πολιτικά πρόσωπα που στέκονταν στην πρώτη σειρά… απέναντι από το Ιερό… τα ‘χασαν! Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος αντέδρασε άμεσα. Γύρισε την πλάτη του στον ιεράρχη, φώναξε δυνατά τη λέξη «ντροπή» και αποχώρησε: «Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα.

Παλεύουμε για να πείσουμε για την αλήθεια της επιστήμης και υπάρχουν ιεράρχες που προσπαθούν να μας πουν για το ψεκαστήρι. Το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από τον Ναό. Αυτό που έγινε ήταν προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης» τονίζει με δήλωσή του στην «Πελοπόννησο» ο κ. Μπονάνος.

Ο κ. Αμβρόσιος πάντως δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα. Οι υπόλοιποι συνέχισαν να ακούν την ομιλία του έστω και αν σίγουρα και άλλοι από τους παρισταμένους αισθάνθηκαν το λιγότερο «περίεργα» για όσα άκουσαν.