Η Μαρία κινήθηκε νωχελικά προς τη βιβλιοθήκη με το υπέροχο πιάνο με ουρά. Η μακριά μεταξωτή robe de chambre της, την ακολουθεί, χορεύοντας ρυθμικά στο βάδισμα της. Η κομμώτρια έφυγε πριν μια ώρα, στο dressing room περιμένει υπομονετικά ένα υπέροχο φόρεμα γνωστού μόδιστρου να αναδειχθεί μέσα από την λάμψη της μ’ ένα σετ κοσμημάτων με πολύτιμους λίθους, δώρο του Αριστοτέλη. Οι προετοιμασίες του δείπνου έχουν αρχίσει από το πρωί, οι μαγείρισσες στην κουζίνα δημιουργούν κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της γαστριμαγικές ακολασίες για τους πέντε επίσημους καλεσμένους της, με οδηγό το βιβλίο της Nela Rubinstein, Nela’s Cookbook. Στο ψυγείο δροσίζονται οι Moet & Chandon Brut Imperial του 1949.
Στην τραπεζαρία είναι όλα στοιχισμένα με ακρίβεια. Πρώτο, δεύτερο, τρίτο πιρούνι, μαχαίρια, κουτάλι σούπας, γλυκού, Οκ, ποτήρια νερού, κρασιού σαμπάνιας, μια υπέροχη σύνθεση με λουλούδια δίνει χρώμα και το μενού δεσπόζει τυπωμένο με καλλιγραφικά γράμματα.
- Κονσομέ σε φλιτζάνι, συνοδεία ομελέτας με σχοινόπρασο
- Αστακοκαραβίδες φλαμίνγκο με ρύζι οριεντάλ
- Κοτόπουλο Soumaroff στην κατσαρόλα
- Σουφλέ με ρούμι και φράουλες του αγρού
- Καφές με διάφορα γλυκά και σοκολατάκια
Βέβαια όλα αυτά ήταν ανούσια για τη Μαρία, γιατί όπως είχε πεί και ο Αρίγκο Τσιπριάνι «Δεν θυμάμαι τι έτρωγε η Κάλλας. Ίσως να έτρωγε με τα μάτια τον Ωνάση». Πάντως εμένα αυτό το αστακοκαραβίδες φλαμίνγκο κάτι μου κάνει…
Πάμε να τις φτιάξουμε;
- Υλικά
- 12 Πολύ φρέσκες αστακοκαραβίδες
- Μπράντυ
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Χάραξε την κοιλιά των αστακοκαραβίδων και πλύντες πολύ καλά, αφαιρώντας και το εντεράκι. Κόβεις στη μέση τις ουρές τους και τις βάζεις σ’ ένα τηγάνι με το λάδι, τις σοτάρεις για ελάχιστα λεπτά, προσθέτεις το μπράντυ και το ανάβεις μέχρι να εξατμιστεί. Τις σερβίρεις με ρύζι οριεντάλ. Πως το φτιάχνουμε αυτό;
Υλικά
- 300γρ. ινδικό ρύζι
- 100ml ζωμό κρέατος
- Βούτυρο
- Θυμάρι
- Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Πλένεις το ρύζι 7-8 φορές μέχρι να είναι το νερό τελείως καθαρό. Μετά το τοποθετείς σε ταψί και το βάζεις σε φούρνο στους 180C για 15 λεπτά. Αρωματίζεις το βούτυρο με το θυμάρι προσθέτεις το ρύζι και το σοτάρεις μαζί με λίγο λαδάκι, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεις αμέσως.