Αθλητισμός

Απίστευτο πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo για τον Μέσι

Charlie Hebdo: Το γνωστό περιοδικό σχολίασε με το δικό του καυστικό τρόπο τη μεταγραφή του Αργεντίνου στην Παρί.

Με τον δικό του καυστικό τρόπο και προκαλώντας ποικίλα σχόλια το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo αποφάσισε στο τελευταίο του πρωτοσέλιδο να συνδυάσει δύο από τα θέματα που κυριάρχησαν στην επικαιρότητα της τελευταίες ημέρες.

Charlie Hebdo: Απίστευτο πρωτοσέλιδο για τον Μέσι

Πρόκειταi για την κατάληψη της εξουσίας του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν που έχει σοκάρει την υφήλιο και την μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, μια κίνηση που έχει ταρακουνήσει όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Στο εν λόγω σκίτσο, λοιπόν, απεικονίζονται οι γυναίκες του Αφγανιστάν με μπούργκα η οποία αναγράφει το όνομα του Μέσι και τον αριθμό «30» το οποίο φέρει πλέον στους Παριζιάνους. Παράλληλα, την εικόνα συνοδεύει ο ακόλουθος τίτλος στα γαλλικά: «Ταλιμπάν: Είναι χειρότερα από ότι νομίζαμε»

Charlie Hebdo: Λίγα λόγια για το περιοδικό

Το Charlie Hebdo είναι γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό σατιρικού περιεχομένου, του οποίου ο πολιτικός προσανατολισμός βρίσκεται προς την αριστερά.

Σε μεγάλο βαθμό εικονογραφημένο, αποτελείται από αριθμό στηλών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις πραγματοποιεί ερευνητική δημοσιογραφία δημοσιεύοντας ρεπορτάζ από το εξωτερικό ή αναφορικά με θεματολογίες όπως οι αιρέσεις, η ακροδεξιά, ο καθολικισμός, ο ισλαμισμός, ο ιουδαϊσμός, η πολιτική, ο πολιτισμός, κτλ. Σύμφωνα με τον Στεφάν Σαρμπονιέ, αρχισυντάκτη, η σύνταξη του περιοδικού αντικατοπτρίζει «όλες τις συνιστώσες της πλουραλιστικής αριστεράς, καθώς και τους απέχοντες των εκλογών».

Το 2015, δύο οπλισμένα άτομα επιτέθηκαν στα γραφεία του περιοδικού, σε τρομοκρατική επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα την δολοφονία 12 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ήταν μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Charlie Hebdo: Η επίθεση

Στις 7 Ιανουαρίου 2015 ολιγομελής ομάδα ενόπλων επιτέθηκε στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι της Γαλλίας. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί (ανάμεσά τους δύο νεκροί αστυνομικοί) και επτά τραυματίες. Την επίθεση ακολούθησε ενεργοποίηση του αντιτρομοκρατικού σχεδίου Plan Vigipirate. Οι δράστες πραγματοποίησαν την επίθεση ανοίγοντας πυρ και κραυγάζοντας τη φράση “Αλλάχ Ακμπάρ”, δηλαδή ο Θεός είναι μεγάλος, στο όνομα του προφήτη του Ισλάμ.

Μεταξύ των νεκρών είναι οι σκιτσογράφοι Charb, Cabu, Tignous, και Wolinski, καθώς και ο οικονομολόγος Μπερνάρ Μαρίς.