Ελλάδα

Πύργος: Απόπειρα ανθρωποκτονίας στο νομό Ηλείας

Πύργος: Aπόπειρα ανθρωποκτονίας από έναν εργάτη γης προς συνάδελφο του σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (15.07.2021) στον Πύργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» το επεισόδιο σημειώθηκε ύστερα από λογομαχία – για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο – που είχε 38χρονος εργάτης από την Αχαΐα  (Πύργος)και ο 43χρονος επιστάτης του από την Μεσσηνία, οι οποίοι εργάζονταν σε καλλιέργειες καρπουζιού στη Γαστούνη.

Πύργος – Το χρονικό

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την καταγγελία του 43χρονου, μετά το τέλος της εργασίας τους, ο 38χρονος τον περίμενε στις Κολιρέικες Παράγκες και τον ακολούθησε με το αυτοκίνητο του μέχρι και το Επιτάλιο όπου αφού πλεύρισε το όχημα του Μεσσήνιου επιστάτη, ξεκίνησε να πυροβολεί μάλλον με πιστόλι χωρίς ευτυχώς κάποια σφαίρα να πετύχει τον ίδιο ή το όχημά του. Ο 43χρονος αν και σοκαρισμένος κατάφερε να αποφύγει τους πυροβολισμούς και κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές οι οποίες ερευνούν την υπόθεση και αναζητούν τον δράστη που μετά το περιστατικό τράπηκε σε φυγή.

Πύργος Ηλείας

Ο Πύργος είναι μία πόλη της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, η οποία αποτελεί πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας, καθώς και έδρα του Δήμου Πύργου. Κατά την εθνική απογραφή του 2011 βρέθηκε να είχε πληθυσμό 24.359 κατοίκους. Η πόλη του Πύργου απέχει 308 χλμ. από την Αθήνα μέσω Πάτρας και 293 χλμ. μέσω Τρίπολης, 20 χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία και 13 χλμ. από το Κατάκολο, που θεωρείται το επίνειό του.

Αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής και την έδρα του Δήμου Πύργου, με τον συνολικό πληθυσμό του Δήμου σύμφωνα με την εθνική απογραφή του 2011 να ανέρχεται στους 47.995 κατοίκους. Παλαιότερα αποτέλεσε την έδρα του ομώνυμου “Καποδιστριακού” Δήμου. Δήμαρχος του Δήμου Πύργου είναι σήμερα ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, παίρνοντας τη σκυτάλη της δημαρχίας από τον τέως δήμαρχο Γαβριήλ Λιατσή.

Από ιστορικής πλευράς, ο Πύργος διαδέχτηκε την αρχαία πόλη των Λετρίνων και οφείλει την νεώτερη ονομασία της, σε πύργο που είχε κατασκευάσει εκεί το 1512 ο Γεώργιος Τσερνωτάς.

Κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821 ο Πύργος διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο χάρη στην συμβολή των κατοίκων του στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα, κατά τον οποίο ήταν και η πρώτη ελληνική πόλη που καταστράφηκε από τους Τούρκους. Γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη την εποχή του σταφιδεμπορίου (19ος αιώνας – 1930) χάριν της γεωγραφικής του θέσης.