Όταν δημιουργείτε ένα έγγραφο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τόσο τον κατακόρυφο όσο και τον οριζόντιο προσανατολισμό σελίδας, σκεφτείτε τα Έγγραφα Google. Μπορείτε να συνδυάσετε και τις δύο προβολές στο έγγραφό σας για να έχετε την μορφή που επιθυμείτε.
Στοιχεία όπως πίνακες, γραφήματα αλλά και εικόνες συχνά φαίνονται καλύτερα σε οριζόντια προβολή. Όμως για τα κείμενα που συνοδεύουν αυτά τα στοιχεία μπορεί να μην ισχύει το ίδιο. Ευτυχώς, τα Έγγραφα Google προσφέρουν τώρα μία δυνατότητα εναλλαγής προσανατολισμών σελίδας μέσα στο ίδιο έγγραφο , αναφέρει το wifinews.
- Ανεξάρτητα από την προβολή με την οποία ξεκινάτε το έγγραφό σας, μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε σελίδα. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο στοιχείο ή κείμενο και να αλλάξετε τον τρόπο προβολής του.
- Εάν θέλετε να αλλάξετε προσανατολισμό σε μία ολόκληρη σελίδα, επιλέξτε αρχικά τα πάντα σε αυτήν τη σελίδα. Σύρετε τον κέρσορα στο κείμενο ή επιλέξτε τον πίνακα, το γράφημα ή την εικόνα.
- Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “Αλλαγή σελίδας σε τοπίο” ή “Αλλαγή σελίδας σε πορτρέτο” ανάλογα με την τρέχουσα προβολή σας.
- Στη συνέχεια, θα δείτε τη σελίδα να αλλάζει στον προσανατολισμό που επιλέξατε.
- Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε ένα συγκεκριμένο στοιχείο, επιλέξτε το κείμενο, τον πίνακα, την εικόνα ή ό, τι είναι αυτό το στοιχείο, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “Αλλαγή σελίδας σε οριζόντιο” ή “Αλλαγή σελίδας σε πορτρέτο” όπως παραπάνω.
Νέα σελίδα
Θα δημιουργήσετε αυτόματα μια νέα σελίδα στο κέντρο, που έχει την αντίθετη όψη από τις σελίδες πριν και μετά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μόλις αλλάξετε τον προσανατολισμό της σελίδας για ένα συγκεκριμένο στοιχείο ή τμήμα κειμένου, αυτό δημιουργεί μια νέα σελίδα. Επομένως, αν επαναφέρετε αυτό το στοιχείο στον προηγούμενο προσανατολισμό και θέλετε να το επαναφέρετε στην ίδια σελίδα με πριν, θα πρέπει να το προσαρμόσετε χειροκίνητα.