Ελλάδα

Χαρδαλιάς Γαλατάσαράι: Αρνήθηκαν το rapid test

Χαρδαλιάς Γαλατάσαράι: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε σχετικά με το συμβάν που συνέβη με την ομάδα στο αεροδρόμιο.

Σχετικά με το συμβάν που δεν επέτρεψε στην Γαλατασαράι την είσοδο στην χώρα τοποθετήθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν στην οποία δηλώνει την δυσαρέσκεια της για την απαγόρευση εισόδου στην χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική ομάδα επέστρεψε τελικά στην Κωνσταντινούπολη καθώς δεν τους επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα, μετά την άρνησή τους να υποβληθούν σε pcr τεστ για τον κορονοϊό. Σχετικά με το ζήτημα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ανακοίνωση Χαρδαλιά για την Γαλατασαράι

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως: Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της.