Πολιτική

Μητσοτάκης με Κόρμαν: «Η ανάκαμψη να περιορίσει την ανισότητα»

Μητσοτάκης με Κόρμαν: Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ κ. Mathias Cormann είχε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ζητούμενο δεν είναι μόνο η απλή επιστροφή στην κατάσταση προ κορωνοϊού» δήλωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ κ. Mathias Cormann είχε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ζητούμενο δεν είναι μόνο η απλή επιστροφή στην κατάσταση προ κορωνοϊού» δήλωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για τις οικονομικές προκλήσεις

«Γιατί η μεν φορολόγηση των επιχειρήσεων στις περιοχές δράσης τους και όχι στις δηλωμένες έδρες θα αποφέρει ετησίως σχεδόν 100 δισ. ευρώ, ενώ ο φόρος 15% εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει ακόμη 150 δισ. ετησίως σε πρόσθετα έσοδα για τις κυβερνήσεις. Οι προκλήσεις, συνεπώς, για ένα θεσμό υπερεθνικής συνεργασίας, όπως ο ΟΟΣΑ, είναι τώρα μεγαλύτερες από ποτέ, κύριε Γενικέ. Και η Ελλάδα θα βρεθεί συμπαραστάτης σε αυτό το έργο σας. Άλλωστε, η εκτίμηση της χώρας μας προς τον Οργανισμό έχει ήδη φανεί. Τόσο με την επιτυχημένη υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για τη Γραμματεία του, όσο και με την παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, στην προεδρία του νευραλγικού του οργάνου, του Global Strategy Group», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Για το ψηφιακό πιστοποιητικό

Χθες, μάλιστα, ετέθη σε εφαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ένωση το «Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19» για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ήταν μια ελληνική ιδέα η οποία έγινε πράξη μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και βέβαια η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που, ήδη, είχε σπεύσει να ενταχθεί σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα, το οποίο διασφαλίζει εντός της Ε.Ε. την ελεύθερη και απρόσκοπτη κυκλοφορία των πολιτών μας. Ωστόσο, ο Οργανισμός που γεννήθηκε στα ερείπια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οφείλει να πρωταγωνιστήσει και στη νέα κοινωνική και οικονομική ανοικοδόμηση μετά την πανδημία. Σε αυτές τις συνθήκες συνολικής ανασυγκρότησης γίνεται, νομίζω, και επίκαιρη η πρότασή μας, η πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ίδρυση ενός Κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη, με αντικείμενο την αλληλεπίδραση των οικονομικών και των δημογραφικών εξελίξεων.