Τεχνολογία

Το άγνωστο κόλπο για να δείτε αν μια μπαταρία είναι γεμάτη

Μπαταρίες: Και όμως υπάρχει ένας τρόπος για να δείτε αν η μπαταρία που έχετε είναι γεμάτη χωρίς να κάνετε χρήση της αλλού.

Μπαταρίες σήμερα υπάρχουν σχεδόν παντού. Βέβαια από ότι φαίνεται θα αντικατασταθούν με την πάροδο των ετών στα κινητά τηλέφωνα. Πολλοί μάλιστα αναρωτιούνται από τι φτιάχνεται μία μπαταρία και αν μπορεί για παράδειγμα να φτιαχτεί από οποιοδήποτε υλικό, ακόμη και από σκουπίδια.

Παρόλα αυτά πολλοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει τρόπος για να καταλάβει ο χρήστης αν η μπαταρία του είναι γεμάτη ή όχι. Συνήθως, η πρώτη κίνηση που κάνουμε οι περισσότεροι για να τσεκάρουμε αν μια μπαταρία είναι άδεια ή γεμάτη είναι να την δοκιμάζουμε σε ένα τηλεκοντρόλ.

Ένας απλός τρόπος για να δείτε την χωρητικότητα

Στην πραγματικότητα και να για να μην μπερδεύετε τις μπαταρίες μεταξύ τους, κάθε φορά υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να καταλάβετε αν είναι γεμάτη. Είναι μια κίνηση δευτερολέπτων που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν.

Η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται στο παρακάτω βίντεο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακουμπήσετε μια μπαταρία σχεδόν πετώντας την από τον αέρα και να δείτε πώς θα σταθεί. Αν σταθεί όρθια σαν να είναι βαριά είναι γεμάτη. Αν πέσει είναι άδεια.

Το κόλπο για να μην σας τελειώνει η μπαταρία στο κινητό

Για παράδειγμα αν δεν έχουμε αρκετή μπαταρία καλό θα ήταν να μην έχουμε ανοιχτό το wifi ή τα δεδομένα. Επίσης αρκετή μπαταρία τρώει και το GPS αν είναι συνέχεια ανοιχτό. Μια άλλη επιλογή είναι η ενεργοποίηση ορισμένων ειδοποιήσεων. Ωστόσο υπάρχει άλλο ένα κόλπο που μπορεί να βοηθήσει αρκετά για να μην πέφτει τόσο εύκολα η μπαταρία. Όλοι γνωρίζουμε ότι η οθόνη έχει την τάση να ροκανίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την μπαταρία.

Υπάρχει ένα κόλπο που παίζει με τη φωτεινότητα της οθόνης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πρόκειται για το auto brightness που περιέχουν τα περισσότερα από τα smartphones της αγοράς και που μπορείς να ρυθμίσεις αυτόματα ή χειροκίνητα την ώρα που η οθόνη θα γίνεται περισσότερο ή λιγότερο φωτεινή. Μάλιστα τις βραδινές ώρες μπορείς να εξοικονομήσεις το «λευκό φως» της οθόνης με το πιο ζεστό και κιτρινωπό, που όχι μόνο θα βοηθήσει την μπαταρία αλλά θα κάνει και ευκολότερη την βραδινή ανάγνωση και θα σε κάνει να κοιμηθείς πιο εύκολα. Βέβαια αυτό μπορεί να γίνει και εκνευριστικό σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά το καλό που κάνει είναι σίγουρα μεγαλύτερο.