Opinion Leader

Πάνος Σόμπολος στο pagenews.gr: Η αστυνομία δεν πρέπει να είχε υποπτευθεί τον πιλότο από την αρχή

Πάνος Σόμπολος στο pagenews.gr: Ο δημοσιογράφος εξήγησε τους λόγους κατά τους οποίους οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι ο δράστης του εγκλήματος είναι ο πιλότος και σύζυγος της Καρολάιν.

Ο Πάνος Σόμπολος μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, με αφορμή το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν την οποία σκότωσε μέσα στο σπίτι τους, ο νεαρός πιλότος και σύζυγός της.

Για το πώς είναι δόκιμο να χαρακτηρίζεται:

Δεν μπορείς να τον πεις δολοφόνο… Αν αύριο αθωωθεί; Έχουμε δει κι άλλους που ομολογούν και λένε ότι το έκανα έτσι και έτσι και μετά πηγαίνοντας στο δικαστήριο, όταν γίνει η δίκη, υποστηρίζουν πως «με πίεσαν από την αστυνομία», «με βασάνισαν», «μου είπαν τούτο και εκείνο και εγώ δεν έχω κάνει τίποτα». Τα έχουμε δει όλα…

Για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε:

Είναι από τα σοβαρότερα εγκλήματα που απασχόλησαν την Ελλάδα και όχι μόνο γιατί και στο εξωτερικό ασχολούνται. Συγκλόνισε την Ελλάδα για τον τρόπου που διαπράχθηκε αλλά και για όσα ακολούθησαν μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, δηλαδή τη σκηνοθεσία από πλευράς κατηγορουμένου, την ηθοποιία, επίσης, από πλευράς κατηγορουμένου. Και έρχεται η ώρα που όλα τα στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν πως εκείνος είναι ο δράστης. Οπότε ο κατηγορούμενος αναγκάζεται να ομολογήσει.

Για το αν έχει υπάρξει το «τέλειο έγκλημα»:

Δεν υπήρχε παλαιότερα η σημερινή τεχνολογία. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν με τα δακτυλικά αποτυπώματα, με την αξιοποίηση των στοιχείων στον χώρο του εγκλήματος και λίγο αργότερα, με το DNA. Και σήμερα πλέον έχουμε την τελειότητα αυτής της τεχνογνωσίας. Όσο για το αν θα εξιχνιαζόταν αυτό το έγκλημα παλιά, δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα αλλά πολύ πιθανόν να εξιχνιαζόταν. Αλλά μπορεί να έπαιρνε χρόνο, να αργούσε. Δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα.

Για το κίνητρο της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν και τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας:

Δεν μπορείς να απορρίψεις κάτι αλλά ούτε να πεις κιόλας πως «ναι, έχει συνεργό». Οι διαρροές δεν πρέπει να γίνονται και οι αρμόδιοι θα πρέπει να περιφρουρούν όσο γίνεται καλύτερα αυτά τα στοιχεία που έχουν. Γιατί μπορεί να είναι είτε εις βάρος του θύματος είτε εις βάρος του δράστη. Το ημερολόγιο, για παράδειγμα, που βγήκε στη δημοσιότητα, δεν ξέρω πόσο βοήθησε στην όλη υπόθεση. Και εμείς θα πρέπει να προσέχουμε τι βγάζουμε στη δημοσιότητα και τι όχι. Η αστυνομία πάντως, δεν πρέπει να τον είχε υποπτευθεί από την πρώτη στιγμή. Βέβαια, όταν άρχισε η εξερεύνηση του χώρου και είδαν διάφορα περίεργα να συμβαίνουν, σίγουρα προβληματίστηκαν. Το ότι δεν γνώριζαν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί μπορεί να το συμπεράνει κανείς, μπορεί να το συμπεράνει κανείς και από το γεγονός ότι επικήρυξαν τους δολοφόνους με το ποσό των 300.000 ευρώ.