Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Εκλογές με στόχο την ηγεσία από τον Ανδρέα Λοβέρδο

Στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αποσκοπεί ο Ανδρέας Λοβέρδος όπως ανέφερε και σε συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης (15/6).

Πλώρη για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ έβαλε ο Ανδρέας Λοβέρδος , ο οποίος θα παρουσιάσει με μαγνητοσκοπημένο βίντεο που θα προβληθεί στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουνίου 2021 την διακήρυξη του , όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο πρώτο Πρόγραμμα.

«Είναι μια φάση ανοιχτής διαβούλευσης έως τον Σεπτέμβριο που ανοίγει επίσημα ο προεκλογικός αγώνα. Καταγράφω όλες τις προτάσεις μου προς το εκλογικό σώμα, τα μέλη και στα στελέχη του κόμματος, προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ. «Περιμένω αντιδράσεις θετικές και αρνητικές, ώστε να ολοκληρώσω το κείμενο μου τον Σεπτέμβριο», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ακόμη , ότι για το σκοπό αυτό θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα στο διαδίκτυο. Ο ίδιος αρνήθηκε πως με την τακτική αυτή δημιουργεί «πολεμικό κλίμα» και «εσωστρέφεια» δηλώνοντας πως: «η υποψηφιότητά μου προκάλεσε εξωστρέφεια και και όχι το αντίθετο. Ο τεράστιος χώρος που εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ κλείστηκε σε ένα μικρό καβούκι και ασφυκτικά. Η υποψηφιότητά μου ανοίγει προοπτικές».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στη διακήρυξή του θα υπάρχουν όλα τα θέματα: από την έννοια του πατριωτισμού μέχρι και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να βάλει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής στο τραπέζι του εσωκομματικού διαλόγου.

«Ήσυχο καλοκαίρι με την Τουρκία»

Αναφορικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο κ. Λοβέρδος θεωρεί ότι θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι. «Φαίνεται ότι δεν θα έχουμε εντάσεις, κάτι που μας συμφέρει και τις δυο χώρες κυρίως για τα οικονομικά, καθώς και για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων όπως πέρυσι», υπογράμμισε.

Όπως είπε, το σημαντικό θέμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ δεν ήταν τα ελληνοτουρκικά, αλλά οι σχέσεις της Δύσης με την Τουρκία, με την Ρωσία και κυρίως με την Κίνα. Σημείωσε επίσης ότι η απομόνωση της Τουρκίας είναι πολύ μεγάλη, λέγοντας πως ο Ερντογάν θέλει να εμφανιστεί ως «διαλλακτικός» και ζητά διμερή διάλογο με την Ελλάδα, χωρίς την παρουσία των ισχυρών συμμάχων της χώρας μας.