Σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο μίλησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Ήδη σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από το ΚΙΝΑΛ.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι αγνοούν μια σειρά από ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν τους εργαζόμενους στα ντελίβερι και τα κούριερ, τους εργατοτεχνίτες, και την τηλεργασία.
“Η αντιπολίτευση παριστάνει ότι όλα αυτά δεν τα βλέπει”
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «14 μέρες άδεια πατρότητας. 2 μήνες γονική άδεια και για τους δύο γονείς, πληρωμένη από τον ΟΑΕΔ. Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας στην εργασία. Θετικά μέτρα για τα παιδιά που δουλεύουν στα ντελίβερι και τα κούριερ, για τους εργατοτεχνίτες, για την τηλεργασία.
Η αντιπολίτευση παριστάνει ότι όλα αυτά δεν τα βλέπει. Έχει κολλήσει με την καραμέλα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Ενώ και αυτό το ζήτημα το ρυθμίζουμε με βάση αυτά που συμβαίνουν στην πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακολουθώντας μάλιστα τις ρυθμίσεις που υπάρχουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία όπου κυβερνούν οι σοσιαλιστές μαζί με την αριστερά!».
«Εχετε το μονοπώλιο στο δογματισμό και τη στασιμότητα»
Ο υπουργός Εργασίας μετά από μια μακρά και πολύωρη διαδικασία με τοποθετήσεις φορέων αλλά και βουλευτών της αντιπολίτευσης, εμφανίστηκε σίγουρος για την ορθότητα των κυβερνητικών προτάσεων καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται. «Ξέρω ότι ισχυρίζεστε ότι έχετε το μονοπώλιο καρδιάς και ευαισθησίας. Έχετε όμως μονοπώλιο στο δογματισμό και τη στασιμότητα, στην υπεράσπιση προνομίων ορισμένων συντεχνιών και συνδικαλιστών!», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των υπερωριών, σημείωσε πως η αντιπολίτευση κάνει διττή κριτική που πάσχει λογικά. Όπως είπε, από τη μία καταγγέλλει πως αυξάνονται υπέρμετρα και από την άλλη ότι τις εξαφανίζει η κυβέρνηση. « Τι προβλέπεται πραγματικά; Από τις 96 ώρες ετησίως στη βιομηχανία και 120 υπηρεσίες πάμε σε 150 ώρες. Οι υπερωρίες αυτές θα πληρώνονται, όχι με ρεπό αλλά με χρήματα, 40% παραπάνω», είπε και πρόσθεσε: «εκείνο που κάνουμε είναι ότι πηγαίνουμε το όριο στις 150 και ενώ η προσαύξηση ήταν 80% το ποσό αυτό το πάμε στο 120%. Είναι αντεργατικό μέτρο; Με ψηφιακή κάρτα εργασίας αυτά θα κατοχυρώνονται».