Τις ημέρες του καλοκαιριού που οι θερμοκρασίες «χτυπάνε» κόκκινο, το καλύτερο ποτό είναι μία παγωμένη μπύρα. Χωρίς καμία αμφιβολία η μπύρα είναι το πιο δημοφιλές ποτό κάθε καλοκαίρι. Και φυσικά αυτό συμβαίνει γιατί πίνεται πάντα όσο πιο κρύα γίνεται και δροσίζει το σώμα μας, όση ζέστη και να κάνει γύρω μας.
Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που πηγαίνεις στην κουζίνα και διαπιστώνεις ότι ξέχασες να βάλεις τις μπύρες στο ψυγείο για να παγώσουν. και όπως είναι γνωστό η μπύρα δεν πίνεται αν είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης παγάκια δεν μπορείς να βάλεις στην μπύρα, καθώς θα αλλοιωθεί η γεύση της όσο περνάει η ώρα. Όμως τα παγάκια μπορούν να παγώσουν μια μπύρα με άλλον τρόπο.
Συμβουλές για να κρατήσεις την μπύρα παγωμένη
Ιδού κάποιες συμβουλές για να μπορέσεις να κρατάς την μπύρα σου παγωμένη.
Βάλτους αλάτι
Ας υποθέσουμε πως διαθέτεις μπόλικο πάγο στο σπίτι, διότι αν δεν διαθέτεις, τότε θα πρέπει να πας στο ψιλικατζίδικο. Κι αν πας στο ψιλικατζίδικο, καλύτερα να πάρεις άλλες μπίρες, παγωμένες, παρά να παιδεύεσαι. Άσε που, αν είναι να ξαναβγεις από το σπίτι, δεν κάνουμε δουλειά.
Βάλε λοιπόν τις μπίρες σε ένα μεγάλο μπολ με παγάκια, μπόλικο παγωμένο νερό και πρόσθεσε μια γενναία ποσότητα αλατιού. Προσοχή, όχι στη μπίρα, στον πάγο. Μην το τσιγκουνευτείς τώρα το αλάτι, βάλε…
Φαίνεται πως καθώς το διάλυμα αλατιού μειώνει τη θερμοκρασία τήξης του νερού, λιώνει τον πάγο και ρίχνοντας έτσι τη θερμοκρασία του νερού, βοηθά ώστε η μπίρα να παγώσει πιο γρήγορα.
Τύλιξε τις μπύρες σε βρεγμένο ύφασμα
Για να παγώσουν γρήγορα οι μπίρες σίγουρα το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς είναι να τις βάλεις στην κατάψυξη. Αρχικά, αν είναι να καταφύγεις σε αυτή τη μέθοδο, φρόντισε να χωρίσεις τα κουτάκια, σε περίπτωση που είναι σε συσκευασία των έξι και να τα βάλεις χώρια στην κατάψυξη. Και εδώ έρχεται το τρικ με το βρεγμένο ύφασμα. Νότισε καλά μια πετσέτα κουζίνας (όσο πιο λεπτό και μαλακό το ύφασμα, τόσο καλύτερα) και τύλιξε κάθε κουτάκι σφιχτά με αυτή. Δοκίμασέ το σε 2-3 μπίρες, ώσπου να πιείτε αυτές, θα έχουν κρυώσει καλά και οι άλλες που δεν έχουν φασκιωθεί.
Καθώς το νερό της πετσέτας εξατμίζεται λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, έλκει τη ζέστη από τη μπίρα και επιταχύνει τη διαδικασία με την οποία αυτή παγώνει στην κατάψυξη.
Βίδωσε τη μπύρα στον πάγο
Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, είναι όμως και κάπως ιδιαίτερη. Θα πρέπει δηλαδή να διαθέτεις ένα ειδικό εξάρτημα που προσαρμόζεται σε ηλεκτρικό τρυπάνι, προκειμένου να τοποθετήσεις σε αυτό το κουτάκι μπίρας. Περιστρέφεις το κουτάκι της μπύρας μέσα σε ένα μπολ με πάγο – το ζήτημα εδώ είναι η επιφάνεια της συσκευασίας να εφάπτεται με τον πάγο όσο περιστρέφεται – για 30 δευτερόλεπτα. Αυτό ήταν! Το κουτάκι είναι έτοιμο, παγωμένο για σερβίρισμα.
Η ιδέα στηρίζεται στην θέση πως η περιστροφή μέσα σε πάγο αυξάνει την μεταγωγή της θερμοκρασίας από τη ζεστή μπίρα στον πάγο και τούμπαλιν. Οι εφευρέτες του εξαρτήματος ισχυρίζονται πως σε μισό λεπτό η μπίρα παγώνει όσο χρειάζεται. Αν πιστεύετε πως μπορείτε να προσαρμόσετε τη μπίρα στο τρυπάνι σας όπως, όπως, παρακαλώ δοκιμάστε την τύχη σας με προσοχή και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια.
Ψέκασε τη μπύρα σου
Ανάμεσα στους άλλους τρόπους που εντοπίσαμε για το θέμα στο διαδίκτυο, υπάρχει και εκείνος με τον πεπιεσμένο αέρα. Αν διαθέτετε ένα τέτοιο μπουκάλι, από αυτά που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε πληκτρολόγια και άλλες συσκευές, τότε ίσως να έχετε και μια παγωμένη μπίρα σε λιγότερο από ένα λεπτό.
Κρατήστε τη συσκευή αέρα ανάποδα, καθώς φαίνεται πως έτσι ο εξερχόμενος αέρας είναι πιο κρύος και ψεκάστε καλά τα πλαϊνά της μπίρας. Θα δείτε να σχηματίζεται πάχνη στα τοιχώματα της συσκευασίας και σε λιγότερο από ένα λεπτό, η μπίρα θα έχει κρυώσει σημαντικά.