Video

Φρέντι Μέρκιουρι: Ο τραγουδιστής μύθος γίνεται κόμικ

Φρέντι Μέρκιουρι: Η ζωή του κορυφαίου ίσως τραγουδιστή του περασμένου αιώνα θα παρουσιαστεί μέσα από τις σελίδες ενός νέου μυθιστορήματος - κόμικ.

Την ιστορία της ζωής του διάσημου τραγουδιστή των Queen, του Φρέντι Μέρκιουρι θα αφηγηθεί ένα νέο μυθιστόρημα – κόμικ. Το τελευταίο, θα ξεκινήσει από την παιδική του ηλικία στη Ζανζιβάρη έως τα χρόνια του ως διάσημου ροκ σταρ.

Συγκεκριμένα, η Z2 Comics ενώνει τις δυνάμεις της με την Universal Music Group και τη Mercury Songs Ltd για το «Freddie Mercury: Lover of Life, Singer of Songs» το οποίο περιγράφει ως «το πρώτο graphic novel που αποτίει φόρο τιμής σε μια από τις σπουδαιότερες μορφές που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος της μουσικής».

Το κόμικ για την ζωή του Φρέντι Μέρκιουρι

Γραμμένο από τον Τρες Ντιν το μυθιστόρημα – κόμικ θα δίνει μια πραγματική εικόνα των πολλών εμπειριών που βοήθησαν στη διαμόρφωση του νεαρού Φαρόχ Μπουλσάρα και της συναρπαστικής του ύπαρξης, τόσο εντός όσο και εκτός σκηνής.

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι των Kyla Smith, Robin Richardson, Safiya Zerrougui, Tammy Wang και Amy Liu και το εξώφυλλο του David Mack.

Το βιβλίο θα είναι ένα ταξίδι από τη Ζανζιβάρη και την Ινδία, όπου ο τραγουδιστής, συνθέτης και πιανίστας των Queen πέρασε τα παιδικά του χρόνια, στην Αγγλία, όπου διαμορφώθηκε ως προσωπικότητα και έγινε ροκ σταρ, τον οποίο αγάπησαν εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι, ο οποίος είχε προσβληθεί από AIDS, πέθανε το μακρινό 1991 από πνευμονία.

Το βιβλίο «Freddie Mercury: Lover of Life, Singer of Songs» που είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι και οι Queen

Οι Queen είναι βρετανικό συγκρότημα της ροκ, που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1971, με αρχικά μέλη τους Φρέντι Μέρκιουρι (φωνητικά, πλήκτρα), Μπράιαν Μέι (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Ρότζερ Τέιλορ (ντραμς, φωνητικά) και Τζον Ντίκον (μπάσο).

Τα πρώτα τραγούδια των Queen ήταν εμπνευσμένα κυρίως από την glam rock, το heavy metal και την progressive rock, με τον καιρό όμως το συγκρότημα πρόσθεσε στη μουσική του διάφορα και καινοτόμα στοιχεία, διερευνώντας την vaudeville, την ηλεκτρονική μουσική και την φανκ. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, οι Queen άφησαν πίσω τους την progressive μουσική, δημιουργώντας κομμάτια πιο συμβατικά, με σκοπό να παιχτούν περισσότερο στο ραδιόφωνο, δίνοντας τους μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία.

Καθ’ όλη την δεκαετία του ’70, οι Queen δεν χρησιμοποίησαν καθόλου συνθεσάιζερ στα άλμπουμ τους, με το μουσικό τους στιλ όμως να εξελίσσεται. Εν τέλει άρχισαν να χρησιμοποιούν συνθεσάιζερ στην δεκαετία του ’80, κάτι που αντικατοπτρίζει την πειραματική τους προσέγγιση στη μουσική. Οι Queen έγιναν πολύ γνωστοί για την λυρικότητα και καλλιτεχνική ολοκλήρωση των τραγουδιών τους, για την δυναμικότητα και την εκπληκτική φωνή του Freddie Mercury, καθώς και για την μαζικότητα των εμφανίσεων τους, αν και ακριβώς αυτή η λαικότητα των ζωντανών παραστάσεων τους, καθώς και η ομοφυλική τάση του βασικού τραγουδιστή τους και η τολμηρή ενδυμασία του σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσε αντιδράσεις και μια κριτική στάση από τους συντηρητικούς κύκλους της μουσικής βιομηχανίας.