H Αριστοτελία Πελώνη μίλησε σχετικά με το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό. Να θυμίσουμε ότι η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είχε αναφερθεί για το θέμα της Λευκορωσίας, ενώ συνεδρίασε την Τρίτη το αρμόδιο όργανο στην ΕΕ για την απόδοση κυρώσεων.
Πιο συγκεκριμένα, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι «Η Ελλάδα είναι έτοιμη για το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια -καθώς είμαστε από τους πρώτους που το προτείναμε- και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες πριν την επίσημη εφαρμογή του την 1η Ιουλίου».
“Το ψηφιακό πιστοποιητικό αποτελεί εργαλείο διευκόλυνσης και ενθάρρυνσης”
Τόνισε ότι υπάρχει συντονισμός με τις χώρες μέλη της Ε.Ε. σε τεχνικό και νομοθετικό επίπεδο προκειμένου αυτό να είναι δια-λειτουργικό. Ανέφερε ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό αποτελεί εργαλείο διευκόλυνσης και ενθάρρυνσης για όσους θέλουν να ταξιδέψουν.
Ανέφερε ότι ανάλογα με τα ραντεβού της ομάδας 35-39 ετών οπού σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στη συνεχεία και η επόμενη ηλικιακή ομάδα. “Ευελπιστούμε εντός Ιουνίου να ανοίξει η πλατφόρμα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, και για τους 18 άνω” τόνισε η κ. Πελώνη.
“Η Αθηνά δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση για την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου”
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Πελώνη τόνισε ότι “Η Αθηνά δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση για επίσκεψη του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη χωρά μας, στις 31 Μάιου”.
Ανέφερε ότι είναι σε επαφή οι δυο πλευρές κατόπιν πρόσκλησης του Νίκου Δένδια στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πρόσθεσε ότι αν έρθει και συμπέσουν τα προγράμματα και θα γίνει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Τηρεί πάντα όλα τα κατάλληλα τεχνικά μέτρα ασφαλείας»
Για το ζήτημα της ασφάλειας των δεδομένων στο gov.gr είπε ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι υπάρχει κενό ασφαλείας στο gov.gr. «Θα υπάρξει τοποθέτηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται συνέχεια σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και με όλες τις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες. Τηρεί πάντα όλα τα κατάλληλα τεχνικά μέτρα ασφαλείας, με στόχο προφανώς τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων» τόνισε.
Αναφερόμενη στη λειτουργία της Βουλής, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο της Βουλής δεν το αποφασίζει ούτε η κυβερνητική πλειοψηφία, ούτε η αντιπολίτευση. «Υπάρχει η υγειονομική υπηρεσία της βουλής που έχει ορίσει αυτό το πρωτόκολλο. Από την περασμένη εβδομάδα μιλούν όλο και περισσότεροι ομιλητές με φυσική παρουσία. Στο νομοσχέδιο για την κοινή γονική μέριμνα μίλησαν 73 ομιλητές. Δεν μπορούν να είναι όλοι ταυτόχρονα στην αίθουσα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι μία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει το αφήγημά του περί «Δημοκρατίας σε καραντίνα», η οποία δεν ευσταθεί».
«Το τελευταίο 4μηνο σε 24 νομοσχέδια έχουν μιλήσει περισσότεροι από 1.230 ομιλητές. Δεν ευσταθούν όλοι αυτοί οι ακτιβισμοί με τις ονομαστικές ψηφοφορίες, τις οποίες προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν αποχωρεί, κάτι που είναι ενάντια και στον Κανονισμό της Βουλής» είπε. Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του κ. Λασκαρίδη είπε ότι «είναι απαράδεκτες δηλώσεις, οι οποίες δεν επιδέχονται καμίας διόρθωσης».