Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
ΕρωταΣ στιΣ 4 εποχεΣ
Μανάρι μου τα κάναμε σαλάτα!

Θέλω μονάχα να σου πω, πως απόψε «ρέχτηκα» σαλάτα. Μετά από τη μισή μέρα στην παραλία κι την άλλη μισή στο δρόμο για να πάω και να έρθω από αυτήν, το μόνο που σκέφτομαι είναι να φάω μια υπέροχη σαλάτα. Και επειδή ξέρεις πόσο με τρελαίνει να πετάω το χτεσινό φαγητό, εκείνο το κοφτό μακαρονάκι που είχε μείνει στο ψυγείο το εμπλούτισα με τριμμένο καροτάκι, κρεμμυδάκι, αραίωσα και λίγη μαγιονέζα με γάλα κι έτοιμη η μακαρονοσαλάτα. Γρήγορα, εύκολα και γευστικά!

Ξέρεις ότι αυτό το υπέροχο πιάτο κατάγεται από τη Χαβάη; Καταγράφηκε ως συνταγή το 1962, έκανε θραύση από το 1980 κι έπειτα ως πιάτο της Nouavvelle Cuisine και στην υπόλοιπη Αμερική. Πλέον κατέχει την 1η θέση με τιάρα στο κεφάλι, στις προτιμήσεις των Αμερικανών.

Μπορείς να τη συναντήσεις μόνη της ή σαν συνοδευτικό bbq ή τηγανιτό κοτόπουλο, μερικές φορές απλή, άλλοτε εμπλουτισμένη με διάφορα υλικά όπως τόνο, ντομάτες, μαϊντανό, σκόρδο, σαλάμι, πιπεριά, ακόμα και βραστό κοτόπουλο. Το απόλυτο χαρακτηριστικό της είναι τα καλοβρασμένα μακαρόνια που απορροφούν τη σαλτσούλα. Πάμε να τη φτιάξουμε;

Υλικά

  • 500 γραμμάρια μακαρονάκι κοφτό παραβρασμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο
  • 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • ¼ κρεμμύδι κομμένο καρέ(τετραγωνάκια)
  • 200 γραμμάρια μαγιονέζα
  • ¼ γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλε τα μακαρόνια σε ένα μπολ και πρόσθεσε το ξύδι, το καρότο και το κρεμμύδι. Ανάμιξε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανάμιξε καλά τη μαγιονέζα με το γάλα και τη ζάχαρη κι έπειτα πρόσθεσε τη σάλτσα σου στα μακαρόνια. Άφησε τα στο ψυγείο να κρυώσουν λίγο και απόλαυσε τα.

Η Λάουρα Σαργέντη είναι σεφ και σύμβουλος εστιατορίων. Μεγαλωμένη στη Αθήνα με ιταλικές ρίζες, σπούδασε εκτός από μαγειρική τέχνη, γραφιστική, διακόσμηση, διαφήμιση, marketing και τεχνολογία φαρμάκων. Για αρκετά χρόνια ταξίδεψε και δούλεψε σε διάφορα μέρη του κόσμου γνωρίζοντας πολιτισμούς, παραδόσεις και μαθαίνοντας τεχνικές και τα trends στη μαγειρικής.
Πλέον εργάζεται ως private chef πρεσβεύοντας την μεσογειακή κουζίνα. Στα ρεπορτάζ της θα βρείτε την αγάπη της για τη μαγειρική τέχνη, τους αγαπημένους της foodies και τα νέα trends. cheflaurasargenti@gmail.com
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι