Μια γυμνή γυναίκα στη μέση της οδού Κασσάνδρου στη Θεσσαλονίκη, αντίκρισαν οδηγοί και περίοικοι το βράδυ του Σαββάτου στη συμπρωτεύουσα. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά και τη συμφωνία για το δορυφορικό ίντερνετ του Έλον Μασκ στη χώρα μας, ένα ακόμα ενδιφέρον θέαμα που είδαν οι Θεσσαλονικείς, ήταν αυτό των δορυφόρων του Elon Musk πριν από μόλις λίγες μέρες.
Θεσσαλονίκη: Γιατί κυκλοφόρησε γυμνή
Η γυναίκα περπατούσε στη μέση του δρόμου χωρίς τα ρούχα της προς έκπληξη όλων. Οπως αποδείχθηκε, ήταν μέρος καλλιτεχνικής φωτογράφισης. Μόλις η φωτογράφιση ολοκληρώθηκε ένας άνδρας πλησίασε την γυναίκα και έριξε επάνω της ένα παλτό, ενώ περαστικοί και κάτοικοι από τα μπαλκόνια κοιτούσαν απορημένοι το ιδιαίτερο αυτό θέαμα.
Θεσσαλονίκη: Οι δορυφόροι του Elon Musk
Οι δεκάδες κουκίδες που εμφανίστηκαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης πριν από λίγες μέρες, προκάλεσαν θεωρίες ακόμα και για εξωγήινους. Μόνο που η εξήγηση ήταν κάπως απλή, αν και δικαιολογημένα δεν θα μπορούσαν να την γνωρίζουν όλοι. Τα δεκάδες αυτά φωτεινά σώματα που φάνηκαν το βράδυ της Πέμπτης ήταν τμήμα των δορυφόρων του πρότζεκτ Starlink από την εταιρεία του Έλον Μασκ, SpaceX που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου, δορυφορικού Ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink.
Σύμφωνα με το techgear.gr, οι δορυφόροι αυτοί παραμένουν σε τροχιά σε ύψος μόλις 1600km και ο καθένας τροφοδοτείται από μόλις ένα ηλιακό panel. Όλοι μαζί σχηματίζουν αυτό το δίκτυο που θα μπορεί να παρέχει πρόσβαση στο Internet με ταχύτητα έως 1Gbps και με μέγιστη καθυστέρηση μόλις 25ms, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Μάλιστα, το ενδιαφέρον για την παρατήρηση τους, είναι τόσο μεγάλο που υπάρχει και ειδική εφαρμογή που ενημερώνει για το που θα είναι ορατοί οι δορυφόροι. Ανάλογη ευκαιρία θα έχουν και σήμερα το βράδυ, περίπου στις 22:00 οι κάτοικοι της Μακεδονίας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο θέαμα έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με ειδική εφαρμογή που προβλέπει πότε θα είναι ορατοί οι δορυφόροι στην κάθε περιοχή.
Η εταιρεία Space X του Έλον Μασκ εκτόξευσε τον Ιανουάριο του 2021 ταυτόχρονα 143 μικρούς δορυφόρους, κάτι που αποτέλεσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Η εκτόξευση έγινε με ένα επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο Falcon 9 από το διαστημικό κέντρο στο ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 104 δορυφόροι που είχαν εκτοξευθεί με ινδικό πύραυλο το 2017.