Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
ΚαλλιτεχνεΣ που αγαπουν το φαγητο
Μαρία Κάλλας
Η τζαμαϊκανή καλλονή και η Μαρία Κάλλας

Η Μαρία Κάλλας μαγευόταν από τις «όμορφες γυναίκες» του 1900, ήθελε να τις φάει λαίμαργα. Τις αποκαλούσε «sweetheart» και όταν τσαντιζόταν βλέποντας την ομορφιά τους, τις αποκαλούσε σιγανόφωνα «πόρνες». Μα βέβαια αναφέρομαι στις αγαπημένες της τάρτες. Ο όρος «tart» αναφέρεται αρχικά στο βρετανικό λεξικό αργκό του 1859, ως γυναικείος χαρακτηρισμός με καλπάζουσα και ίσως λανθασμένη πορεία σε μια πολλά υποσχόμενη, προκλητική γυναίκα.

Ξεκίνησε ως «pretty woman», δηλαδή όμορφη γυναίκα, εξελίχθηκε σε «sweetheart», δηλαδή αγαπούλα, και έφτασε στο «prostitute», δηλαδή πόρνη. Η τάρτα ως γλύκισμα είναι μια ανοιχτή ζύμη που παρομοιάζει με αγκαλιά και δέχεται τη γλυκιά γέμιση της γυναικείας αίσθησης. Η Κάλλας λοιπόν είχε την δική της αγαπημένη τάρτα με δύο υπέροχα υλικά να κυριαρχούν, το ρούμι και τις φράουλες και την βάφτισε Τάρτα Τζαμάικα με φράουλες. Εσύ μπορείς να τη βαφτίσεις όπως θες. Εγώ την αποκαλώ «κολασμένο θηλυκό». Πάμε να τη φτιάξουμε;

Υλικά

Για την τάρτα

  • 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γραμμάρια άμυλο πατάτας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγιά
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια σκόνη ή υγρή
  • 75 γραμμάρια ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια μαργαρίνη

Για τη γέμιση

  • 4 φακελάκια ζελατίνη
  • 60 γραμμάρια άμυλο πατάτας
  • 250 ml γάλα
  • 360 ml ρούμι Τζαμάικας
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γραμμάρια φράουλες

Διαδικασία

Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποίησε μια κουζινομηχανή, βάλε στο μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη και βάλε το γάντζο , όρισε αργή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο ζυμάρι. Άστο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια πάρε ένα ταψάκι τάρτας άπλωσε τη ζύμη ομοιόμορφα και ψήσε την σε προθερμασμένο φούρνο για 12 με 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Εν τω μεταξύ μαλάκωσε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Διάλυσε το άμυλο πατάτας με το γάλα και βάλε τα να βράσουν, πρόσθεσε το ρούμι και τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να έχεις μια βελούδινη κρέμα. Στραγγίζεις τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτεις στην κρέμα όσο ακόμα είναι ζεστή. Χτυπάς την κρέμα γάλακτος και την προσθέτεις κι αυτή. Αφού έχει κρυώσει η βάση της τάρτας, την γεμίζεις με το μίγμα της κρέμας και την στολίζεις με φράουλες. Δεν είναι μια προκλητική θηλυκή ύπαρξη; Καλοφάγωτη!

Η Λάουρα Σαργέντη είναι σεφ και σύμβουλος εστιατορίων. Μεγαλωμένη στη Αθήνα με ιταλικές ρίζες, σπούδασε εκτός από μαγειρική τέχνη, γραφιστική, διακόσμηση, διαφήμιση, marketing και τεχνολογία φαρμάκων. Για αρκετά χρόνια ταξίδεψε και δούλεψε σε διάφορα μέρη του κόσμου γνωρίζοντας πολιτισμούς, παραδόσεις και μαθαίνοντας τεχνικές και τα trends στη μαγειρικής.
Πλέον εργάζεται ως private chef πρεσβεύοντας την μεσογειακή κουζίνα. Στα ρεπορτάζ της θα βρείτε την αγάπη της για τη μαγειρική τέχνη, τους αγαπημένους της foodies και τα νέα trends. cheflaurasargenti@gmail.com
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι