Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη. Με απόφαση του το ΣτΕ αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα του γνωστού τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος είχε ζητήσει με αίτημα να παγώσει η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την αστυνομική φρούρησή του. Υπενθυμίζουμε πως πριν από μερικές ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε προσφύγει στο ΣτΕ, ενώ τα μέτωπα που έχει ανοίξει είναι πολλά: όχι μόνο η κυβέρνηση τον στέλνει στον εισαγγελέα, αλλά και η ίδια η ΕΣΗΕΑ τον μηνύει για πλαστή ταυτότητα μέλους.
Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ απέρριψε το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη, με το οποίος ζητούσε από την δικαστικό λειτουργό να εκδώσει προσωρινή διαταγή που να «παγώνει» την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί-χορηγηθεί για την προστασία του.
Ειδικότερα, η κ. Καραμανώφ απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής, καθώς η λήψη και η άρση μέτρων προστασίας και ασφαλείας προσώπων γίνεται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από εκτίμηση πραγματικών γεγονότων και κινδύνων σε συνδυασμό με το δημόσιο συμφέρον. Τα αρμόδια όργανα του εν λόγω υπουργείου προβαίνουν στις σχετικές σταθμίσεις των γεγονότων και των περιστάσεων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.
Κατόπιν αυτού, η κ. Καραμανώφ αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει περίπτωση προσωρινής διαταγής για την αναστολή εκτέλεσης της προσβαλλόμενης πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Μετά από αυτό, αναμένεται το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ να επιληφθεί του αιτήματος της αίτησης αναστολής του Μένιου Φουρθιώτη που έχει καταθέσει μέσω του δικηγόρου του, με εισηγήτρια την πάρεδρο του ΣτΕ Χριστιάνα Μπολόφη.
Η μαρτυρίου του Γιάννη Βρούτση
«Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του. Εκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα Documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα.
Για τις απειλές ο κ. Βρούτσης δήλωσε: «Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί ειπώθηκαν από τον ίδιο, που δεν αναφέρω το όνομά του, έγιναν από την εκπομπή του. Ο οικονομικός εισαγγελέας, που πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνηση και πήγε εκεί το θέμα, θα αποκαλύψει τις πτυχές του θέματος. Ο συγκεκριμένος κύριος, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ηρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Οταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος και είπε όλα αυτά που είπε» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.
Αναφορικά με τα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει ο Μένιος Φουρθιώτης τόνισε: «Νομίζω ότι πήρε ποσά τριών μηνών και «φρενάρισε» ο μήνας Οκτώβριος. Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000 – 80.000 ευρώ», σημείωσε ο κ. Βρούτσης, με το συνολικό ποσό που απέσπασε ο Μένιος Φουρθιώτης να υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ. Για το πώς θα παρθούν πίσω αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να του έχουν δοθεί, όρισε αρμόδια τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου, η οποία ασχολείται με το ζήτημα.