Μηνύματα στήριξης της Ελλάδας στέλνουν οι ξένοι ηγέτες για την 25η Μαρτίου. Ο πρωθυπουργός πρόκειται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Ενώ ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να συμμετάσχει και στην Σύνοδο Κορυφής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στην ημέρα (25/03). Αναφορικά με το μήνυμα Μπάιντεν, ο αμερικανός Πρόεδρος απέστειλε μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις προς την Ελλάδα. Ο κ. Μπάιντεν στο μήνυμα του κάνει λόγο για στήριξη και συμπόρευση των ΗΠΑ προς την Ελλάδα.
25η Μαρτίου: Το μήνυμα του Προέδρου των ΗΠΑ
Όπως είπε ο Τζο Μπάιντεν, «την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας γιορτάζουμε την ιστορία και τις αξίες που ενώνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ελληνική Δημοκρατία. Οι ιδρυτικοί πατέρες του έθνους μας εμπνεύστηκαν από το παράδειγμα της αθηναϊκής δημοκρατίας για να διαμορφώσουν το Σύνταγμά μας».
«Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, είχα το προνόμιο να συνεργαστώ στενά με πολλούς Έλληνες πρωθυπουργούς. Είχα την ευλογία να αποκτήσω φιλίες που κράτησα μία ζωή με μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, μεταξύ των οποίων και ένα μεγάλο ηγέτη που χάσαμε πρόσφατα, τον γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη. Από νεαρή ηλικία, θαύμαζα το θάρρος, την αξιοπρέπεια και την τιμή που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινότητα – την απροθυμία να λυγίσει ή να υποκύψει μπροστά στην αδικία ή να δεχτεί κατάχρηση εξουσίας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
25η Μαρτίου: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάιντεν
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία στις 25 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα, τα γραφεία των δύο ηγετών έχουν έρθει σε επικοινωνία και έχουν οριστικοποιήσει το τηλεφωνικό ραντεβού που θα έχουν ανήμερα της εθνικής μας επετείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζο Μπάιντεν. Σημειώνεται ότι η τηλεφωνική αυτή επικοινωνία συμπίπτει και με την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η οποία θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης και στην οποία θα λάβει μέρος ο Τζο Μπάιντεν.
«Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Αμερικανό πρόεδρο στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτής της εβδομάδας. Προσκάλεσα τον πρόεδρο των ΗΠΑ να συμμετέχει στη συνάντηση προκειμένου να μοιραστεί τις απόψεις του αναφορικά με τη μελλοντική μας συνεργασία» γράφει ο Σαρλ Μισέλ, που κλείνει λέγοντας: «Καιρός να ανοικοδομήσουμε τη διατλαντική συμμαχία».