Το wifi είναι πλέον μια από τις πιο γνωστές λέξεις. Ζούμε σε μια εποχή που το ίντερνετ υπάρχει σε κάθε σπίτι. Αρχικά πρόσβαση στο ίντερνετ είχαμε μόνο ενσύρματα με τους υπολογιστές. Ωστόσο η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά με γοργούς ρυθμούς και πλέον υπάρχουν οι ασύρματες συνδέσεις. Να σημειώσουμε ότι η χρήση ίντερνετ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ το τελευταίο διάστημα και λόγω της πανδημίας, ενώ αν έχεις αργή σύνδεση μπορεί να δικαιούσαι αποζημίωση.
Το λεγόμενο wifi το δίνουν τα ρούτερ. Βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που αντιμετωπίζουμε προβλήματα με το wifi. Ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι κάτι που είναι αρκετά εκνευριστικό. Το να έχουμε ασθενές σήμα μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα.
Υπάρχουν κάποιες επιλογές που έχουμε για να «ξεκολλήσει» και να λειτουργήσει καλύτερα. Πρώτη και σημαντικότερη επιλογή είναι να επικοινωνήσουμε με τον πάροχο μας προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην γραμμή. Από στη στιγμή που είμαστε σίγουροι ότι η γραμμή μας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τότε μπορούμε να εφαρμόσουμε ορισμένα κόλπα προκειμένου να έχουμε καλύτερο σήμα wifi μέσα στο σπίτι μας.
WIFI: Ένα restart μπορεί να μας σώσει
Μια από τις πιο απλές και εύκολες επιλογές είναι να κάνουμε restart το ρούτερ. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα δώσει ένα τέλος στο πρόβλημα του αργού wifi. Πάντως δεν είναι κακό να κάνουμε μερικά reboot ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
WIFI: Το ρούτερ πρέπει να φαίνεται
Κάτι επίσης σημαντικό είναι να μην μπαίνουν εμπόδια μπροστά στο ρούτερ. Είναι απαραίτητο να τοποθετείται σε κεντρικό και εμφανές σημείο της οικείας. Το ιδανικό σενάριο είναι να βρίσκεται σε ένα σημείο που να του επιτρέπει να μοιράζει σωστά το σήμα προκειμένου να μην υπάρχουν δωμάτια του σπιτιού που δεν έχουν καλό σήμα.
WIFI:Προσοχή στους…κλέφτες
Άλλη μια εξίσου σημαντική παράμετρος που πρέπει να εξετάσουμε είναι αν εμείς και η οικογένεια μας είμαστε οι μοναδικοί που έχουμε πρόσβαση στο wifi. Αν κάποιος γείτονας έχει καταφέρει να μπει στο δίκτυο μας τότε μας «τρώει» σημαντικό μέρος της σύνδεσης μας και φυσικά μπορεί να μας ρίχνει και την ταχύτητα. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι απλή. Με μια αλλαγή στον κωδικό ο γείτονας θα πρέπει να ψάξει άλλο… κορόιδο. Καλό είναι να αλλάζουμε συχνά τον κωδικό και να χρησιμοποιούμε πολλούς χαρακτήρες, γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.