Ελλάδα

«Τους καθιστάτε μελλοθάνατους!»: Το tweet του Βαξεβάνη για τους εμβολιασμούς που έγινε viral [pic]

Κώστας Βαξεβάνης: Ένα tweet του γνωστού δημοσιογράφου για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στελεχών της ΝΔ έγινε viral.

Μία πληθώρα αντιδράσεων έφερε η είδηση ότι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, έπειτα και από σχετικές καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα επρόκειτο για τους Δήμητρα Ακριτίδου και Δρόσο Τσαβλή, των οποίων ανεστάλησαν η κομματική ιδιότητα, καθώς και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή. Παράλληλα καταγγελίες έγιναν και προς το πρόσωπο του Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με ποικίλα αρνητικά σχόλια, με τα πληκτρολόγια να παίρνουν φωτιά. Μία από αυτές ήταν και η ανάρτηση του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη η οποία έγινε viral.

Τι έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter

«Ωραίοι οι άριστοι της ΝΔ που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς. Δεν πήραν λέει τη σειρά παιδιών ΑμεΑ αλλά γερόντων, στο ίδρυμα Άγιος Παντελεήμονας. Μπράβο βρε, σας είχαμε παρεξηγήσει. Δεν πήρατε σειρά παιδιών που δεν κινδυνεύουν, αλλά ηλικιωμένων που τους καθιστάτε μελλοθάνατους», ήταν το κοπτικό σχόλιο του δημοσιογράφου.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Την ίδια ώρα με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιαστικές προσπάθειες στη χώρα, ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό η ανοσία του πληθυσμού, για να επιστρέψει σταδιακά σε ομαλούς ρυθμούς ζωής η χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως η «Καθημερινή», τον Ιούλιο το ποσοστό ανοσίας εκτιμάται στο 46%, τον Αύγουστο στο 54% και τον Νοέμβριο στο 70% του πληθυσμού, με δεδομένο ότι από τον Μάρτιο θα διενεργούνται ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί μηνιαίως.  Άλλωστε, τα προγραμματισμένα ραντεβού εμβολιασμού για τον Μάρτιο ξεπερνούν ήδη τις 720.000 και το προσεχές διάστημα θα ανοίξουν τα ραντεβού και για άλλες ηλικιακές ομάδες.

Εάν λοιπόν οι εμβολιασμοί «τρέξουν» σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η ανοσία της αγέλης μπορεί να επιτευχθεί στο τέλος Νοεμβρίου. Παράλληλα, η Ε.Ε στοχεύει στην ταχεία εξεύρεση κοινής προσέγγισης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ήδη, πάντως όπως αναφέρουν επιστήμονες, ένας στους έξι κατοίκους της Αττικής και ένας στους πέντε στη Θεσσαλονίκη έχει κάποιου βαθμού ανοσία, είτε μέσω της φυσικής νόσησης είτε μέσω των εμβολιασμών.