Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
ΕρωταΣ στιΣ 4 εποχεΣ
Κεφτές συνταγή: Ένα χορταστικό πιάτο αλά ιταλικά

Ας μην σε κουράσω με όσα ξέρεις. Ο κεφτές είναι κοφτό κρέας, κομμένο με το χέρι κανονικά, και με την πρόσμιξη διαφόρων υλικών και μαμαδίστικων δεξιοτήτων και μυστικών, είναι πάντα αγαπητός και ιδιαίτερα εύκολος να εξαφανιστεί από το πιάτο.

Και ενώ κάθε μανούλα έχει τη δικιά της συνταγή, τα κεφτεδάκια είναι μετανάστες από την Περσία, διασκορπίστηκαν σε όλη την ανατολή, στη συνέχεια ήρθαν Ελλάδα, Ιταλία και με τα χρόνια κατέκτησαν την υφήλιο. Ο κάθε λαός, τους φτιάχνει βάση των δικών του συνηθειών. Γνώριμα υλικά, γεύση κουλτούρα.

Στην Αμερική λοιπόν, έφτασαν με τους Ιταλούς μετανάστες οι οποίοι τους πήγαν ένα βήμα παρακάτω. Γιατί; Μα γιατί τους έκαναν ένα «μπλουμ» σε σάλτσα ντομάτας και τους πάντρεψαν επιτυχώς με σπαγγέτι και παρμεζάνα. Πάμε να φτιάξουμε αυτό το υπέροχα ιταλοτραφές χορταστικό πιάτο!

Υλικά για ιταλικά κεφτεδάκια

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γραμμάρια ψωμί του τοστ
  • 250 ml γάλα
  • 40 γραμμάρια παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 2 αυγά (large μέγεθος)
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 250 γραμμάρια ψωμί του τοστ επιπλέον περασμένα από το μπλέντερ(γαλέτα)
  • αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)

Διαδικασία για τα κεφτεδάκια

Σε ένα μπολ βάλε την ψίχα του ψωμιού με το γάλα και άφησε το να μουσκέψει για 30 λεπτά. Έπειτα στύψε το καλά για να αφαιρεθεί το γάλα και ανέμιξε το με το κρέας, τα αυγά, το τυρί, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Άστο λίγο να ξεκουραστεί στο ψυγείο και στη συνέχεια φτιάξε μπαλάκια – κεφτεδάκια, πέρασε τα από τη γαλέτα και τηγάνισε τα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Εναπόθεσέ τα σε απορροφητικό χαρτί και πάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα ντομάτας. Προσπάθησε να μην τα φας όλα για να δοκιμάσεις τη συνταγή ολοκληρωμένη!

Υλικά για σάλτσα ντομάτας

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • φρέσκο βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι – πιπέρι (κατά βούληση)

Διαδικασία για τη σάλτσα:

Σε ένα τηγάνι βάζεις το λάδι και σοτάρεις το σκόρδο(προσοχή μην σου καεί). Αφαιρείς το σκόρδο και συνεχίζεις στο ίδιο λάδι, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και τα σιγοβράζεις για 30 λεπτά και στη συνέχεια ρίξει τα κεφτεδάκια!

Εντωμεταξύ βράζεις τα ζυμαρικά, εάν θες να φτιάξεις τα δικά σου ζυμαρικά και… έλειπες στο μάθημα μπες εδώ, και όταν είναι έτοιμα, τα παντρεύεις με τη σάλτσα και τα στολίζεις με παρμεζάνα και πιπέρι. Viva Italia!

Η Λάουρα Σαργέντη είναι σεφ και σύμβουλος εστιατορίων. Μεγαλωμένη στη Αθήνα με ιταλικές ρίζες, σπούδασε εκτός από μαγειρική τέχνη, γραφιστική, διακόσμηση, διαφήμιση, marketing και τεχνολογία φαρμάκων. Για αρκετά χρόνια ταξίδεψε και δούλεψε σε διάφορα μέρη του κόσμου γνωρίζοντας πολιτισμούς, παραδόσεις και μαθαίνοντας τεχνικές και τα trends στη μαγειρικής.
Πλέον εργάζεται ως private chef πρεσβεύοντας την μεσογειακή κουζίνα. Στα ρεπορτάζ της θα βρείτε την αγάπη της για τη μαγειρική τέχνη, τους αγαπημένους της foodies και τα νέα trends. cheflaurasargenti@gmail.com
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι