Κόσμος

Νταϊάνα: 10 πράγματα που δεν ξέρατε για την αγαπημένη πριγκίπισσα

Νταϊάνα: Μια πολύπλευρη προσωπικότητα που κανένας δεν μπορεί και δεν θέλει να ξεχάσει.

H Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και συνάμα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα όλων των εποχών. Υπήρξε μέλος της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας ως η πρώτη σύζυγος του Καρόλου, πρίγκιπα της Ουαλίας, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και ο πρώτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Γεννήθηκε στην οικογένεια Σπένσερ, μια οικογένεια της βρετανικής αριστοκρατίας με βασιλική καταγωγή και ήταν το τέταρτο παιδί και η τρίτη κόρη του Τζον Σπένσερ, Υποκόμη Όλθοπ, και της Φράνσις Σαντ Κιντ.

Μεγάλωσε στο Παρκ Χάουζ, που βρίσκεται στο Σάντριγχαμ, και έλαβε βασική εκπαίδευση στην Αγγλία και την Ελβετία. Το 1975, όταν ο πατέρας της απέκτησε τον τίτλο του Κόμη Σπένσερ, εκείνη έγινε γνωστή ως Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ. Για πρώτη φορά ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 1981, όταν ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Και αν και έχουν γραφτεί πολλά και έχουν δημοσιευτεί ακόμα περισσότερα, υπάρχουν μερικές πληροφορίες για τη ζωή της που δεν είναι τόσο γνωστές, όπως ότι:

  • Ο αδελφός της, Τζον Σπένσερ, πέθανε λίγες ώρες μετά τη γέννησή του τον Ιανουάριο του 1960, ενάμισι χρόνο προτού γεννηθεί η Νταϊάνα.
  • Οι γονείς της, Φρανς Σαντ Κιντ και Έντουαρντ Τζον Σπένσερ, χώρισαν όταν ήταν μόλις 7 ετών. Οι δύο τους είχαν μια ταραχώδη σχέση και η ίδια η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε κατονομάσει την απιστία και την κακοποίηση ως κάποιους από τους λόγους του χωρισμού.
  • Η γιαγιά της, από την πλευρά της μητέρας της, Ρουθ Ρότσε, εργαζόταν για τη μητέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ, όπου διετέλεσε ως προσωπική βοηθός της ενώ της έκανε και παρέα αρκετές ώρες. Ήταν επίσης, στενή φίλη της βασίλισσας και διοργάνωνε πολλά από τα πάρτι της.
  • Παρακολουθούσε μαθήματα μπαλέτου και ήθελε να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια, αλλά ψήλωσε πολύ για να μπορέσει να συνεχίσει.
  • Έκανε τα μαθήματα σχολείου στο σπίτι μέχρι την ηλικία των 9 ετών και στη συνέχεια μπήκε σε οικοτροφείο για το υπόλοιπο της εκπαίδευσής της. Απέτυχε δύο φορές στις εξετάσεις και εγκατέλειψε το σχολείο όταν ήταν 16 ετών. Πήγε σε ένα σχολείο στη Ζυρίχη μόνο για ένα εξάμηνο προτού γνωρίσει τον πρίγκιπα Κάρολο.
  • Ήταν η πρώτη που γέννησε σε νοσοκομείο αν και ήταν βασιλική παράδοση οι κληρονόμοι του βασιλικού θρόνου να γεννιούνται στο παλάτι. Μα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν ο πρώτος μελλοντικός μονάρχης που γεννήθηκε σε νοσοκομείο.
  • Μετά το διαζύγιό της, αποφάσισε να καταγράψει τις σκέψεις της σε κασέτες για να πει τη δική της πλευρά της ιστορίας. Άρχισε τον Μάιο του 1991 και ένας φίλος της τις έδωσε στον Βρετανό δημοσιογράφο Άντριου Μόρτον, που έγραφε για τη βασιλική οικογένεια επί σειρά ετών. «Η πριγκίπισσα μιλούσε για τη δυστυχία της, το αίσθημα της προδοσίας, τις απόπειρες αυτοκτονίας και για δύο πράγματα που δεν είχα ακούσει ποτέ: τη νευρική βουλιμία και μια γυναίκα που ονομαζόταν Καμίλα».
  • Είχε σχέση με τον σωματοφύλακά της. Ο Μπάρι Μανακέ εργαζόταν για την αστυνομία προτού γίνει σωματοφύλακας της Νταϊάνας το 1985. Μετά από ένα έτος στην υπηρεσία της, αποσπάστηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα εξαιτίας μιας «ασυνήθιστα στενής σχέσης των δύο τους». Μάλιστα, σε μία κασέτα από τον ψυχοθεραπευτή της, είχε πει πως ήταν «πολύ ερωτευμένη και πολύ χαρούμενη ώστε να τα αφήσει όλα και να πάει να ζήσει μαζί του».
  • Συνήθιζε να αποκαλεί τον Ουίλιαμ «wombat» (ένα είδος ζώου) από τότε που ήταν 2 ετών, μετά από ένα ταξίδι στην Αυστραλία όπου είχαν δει το χαριτωμένο γηγενές ζώο. Σε μια συνέντευξη του 2007, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε δηλώσει ότι «όταν πήγαμε στην Αυστραλία με τους γονείς μας, είδαμε το wombat. Και κάπως έτσι άρχισε να με φωνάζει με αυτό το παρατσούκλι».
  • Μετά τον τραγικό θάνατό της το 1997, θάφτηκε στο Άλθορπ Εστέιτ στο Νορθάμπτον, αν και οι φήμες άλλα λένε. Το κτήμα ανήκε στην οικογένεια Σπένσερ για πάνω από 500 χρόνια. Ένα μικρό νησί έχει αφιερωθεί στη μνήμη της με έναν ναό για τους θαυμαστές της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο