Pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νάσος Ηλιόπουλος
Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Η μη παραίτηση της κας Μενδώνη είναι εξοργιστική

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού για την υπόθεση Λιγνάδη, ενώ ζήτησε ξανά την παραίτησή της. Πρότεινε, ακόμα, και ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη της Λίνας Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη, ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού για μια ακόμα φορά, ενώ δήλωσε ότι η συνέντευξη Τύπου της κ. Μενδώνη «αποτελεί μνημείο δειλίας και πολιτικής απάτης». Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο θεσμικό πλαίσιο. Διαβάστε τι είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος στον Δημήτρη Τάκη:

Για τα λεγόμενα της Λίνας Μενδώνη στη συνέντευξη Τύπου:

«Η βαριά υποκριτική ήταν σήμερα της κ. Μενδώνη. Η σημερινή συνέντευξη Τύπου αποτελεί ένα μνημείο πολιτικής δειλίας και πολιτικής απάτης. Ηκ. Μενδώνη με 20 μέρες καθυστέρηση ανακάλυψε σήμερα ότι ο κ. Λιγνάδης είναι επικίνδυνος, όπως είπε, και ότι την εξαπάτησε. Στην πραγματικότητα, όλοι σήμερα περίμεναν να ακούσουν και την παραίτηση της κ. Μενδώνη, αλλά και μία απολογία για το γεγονός ότι τόσες μέρες συγκαλύπτει. Πιστεύω ότι η παραίτηση πλέον δεν είναι αρκετή. Η μη παραίτηση, όμως, είναι εξοργιστική. Ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης, γιατί τελικά απέτυχε αυτή η προσπάθεια, φέρει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου προσωπική επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης».

Για το τι άλλο θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από την παραίτηση της υπουργού:

«Ένα στοιχείο είναι η παραίτηση, ένα δεύτερο στοιχείο είναι η απολογία της κ. Μενδώνη για το πώς έχει λειτουργήσει αυτές τις 20 μέρες, γιατί δεν είναι μόνο η σημερινή καταγγελία που ήταν επώνυμη. Να υπενθυμίσω την καταγγελία του Νίκου Σ., ο οποίος μίλησε με τα στοιχεία του σε δημοσιογράφο και είπε από την πρώτη στιγμή ότι είναι εδώ για τη Δικαιοσύνη. Εκείνη την στιγμή, η κ. Μενδώνη θα έπρεπε να μπει μπροστά, και ο κ. Μητσοτάκης, και να πουν ότι εμείς καλούμε όλα τα θύματα να βγουν να μιλήσουν.

Όλοι μας χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν. Που βρήκαν το κουράγιο να μοιραστούν μαζί μας αυτό το βάρος, τον εφιάλτη που ζήσανε. Άρα, η θεσμική ευθύνη όλων των πολιτικών χώρων και κάθε πολίτη είναι να δημιουργήσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης να βγουν τα θύματα να μιλήσουν ώστε να προχωρήσει και η Δικαιοσύνη».

Για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα:

«Από την πρώτη στιγμή που βγήκε η Σοφία Μπεκατώρου και μίλησε, η θέση μας ήταν ότι όλα τα θύματα κακοποίησης και βίας πρέπει να βγουν και να μιλήσουν. Αυτή η θέση μας παραμένει. Λέμε ότι στηρίζουμε όλους τους ανθρώπους, όλες τις γυναίκες, όλους τους άνδρες που βρίσκουν το κουράγιο να μιλήσουν. Αυτούς πρέπει να στηρίξουμε. Δεν μπορεί να υπάρχει καμιά κάλυψη σε κανέναν και δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι χρειάζεται μια θεσμική αντιμετώπιση σε μια σειρά από ζητήματα που είναι διακριτά.

Ένα ζήτημα είναι το εργασιακό bullying. Ένα άλλο ζήτημα είναι οι κακοποιητικές πρακτικές, ένα άλλο ζήτημα είναι η σεξουαλική παρενόχληση και, προφανώς, κατανοούμε ότι είναι ένα άλλο ζήτημα ο βιασμός ή αν θέλετε η παιδεραστία».

Σε όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να υπάρξει και η θεσμική αντιμετώπιση και η κοινωνική απαξία».

Για το ποιες συγκεκριμένα είναι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για θεσμικές αλλαγές:

«Υπάρχει ένα συνολικό ζήτημα για το πολιτικό σύστημα για τέσσερις συγκεκριμένες θεσμικές αλλαγές. Πρώτη αλλαγή: να ενισχυθεί το δίκτυο για τους ξενώνες κακοποιημένων γυναικών. Δεύτερον, να ενισχυθεί το πλαίσιο ψυχολογικής υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής βίας. Τρίτον οι αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στην Ελληνική Αστυνομία.

Αν η Ελληνική Αστυνομία λειτουργούσε με ένα άλλο τρόπο και δεν υποβάθμιζε τέτοια ζητήματα, ίσως σήμερα η Ελένη Τοπαλούδη, μια γυναίκα που δολοφονήθηκε στη Ρόδο, να ήταν ζωντανή. Τέταρτον, να ακυρωθεί η σύμβαση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας για τις κακοποιητικές πρακτικές στους χώρους δουλειάς. Αυτά δεν είναι τέσσερα ζητήματα για να χωρίσουν το πολιτικό σύστημα, είναι η πρότασή μας με θεσμική ευθύνη στην οποία μπορούν να υπάρξουν συναινέσεις και να προχωρήσουμε μαζί».

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι