Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: «Η τηλεργασία δεν έχει κάποιο θέμα»

Στέλιος Πέτσας: Τι ανέφερε για το δημόσιο και τις υπηρεσίες.

Στο πόσο αποτελεσματική είναι η τηλεργασία στον Δημόσιο Τομέα, στάθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα». Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι από την αρχή της πανδημίας στο Δημόσιο Τομέα, η προσέγγιση αφορά τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και του χώρου των δημοσίων υπηρεσιών.

«Ένα υψηλό ποσοστό τηλεργασίας που είναι εφικτό στο Δημόσιο τέθηκε από την αρχή σε εφαρμογή και είναι και τώρα σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα με την τηλεργασία», είπε.

Παράλληλα πρόσθεσε: «Αυτό που υπάρχει θέμα είναι με τις υπηρεσίες αιχμής που επικοινωνούν με τους πολίτες και πρέπει όλοι να έχουμε λίγο παραπάνω υπομονή από το συνηθισμένο προκειμένου να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας. Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη με τον χρόνο προκειμένου να γεφυρώσουμε την απόσταση που μας χωρίζει μέχρι να χτιστεί το τείχος ανοσίας και θα ακολουθήσουμε τα μέτρα προστασίας που προβλέπουν οι ειδικοί».

Τοπική αυτοδιοίκηση και αλλαγές:

Στο θέμα του νέου εκλογικού νόμου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, εκτίμησε πως δεν υπάρχει θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά αντιθέτως, όλες οι πτέρυγες από τους θεσμικούς εκπροσώπους των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αγκαλιάζουν τις βασικές πτυχές του νέου νομοθετήματος. Η αποδοχή φαίνεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αντίρρηση σε ότι αφορά τα βασικά του μεγέθη.

Υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί από το υπουργείο Εργασίας παράταση στη δυνατότητα παροχής εργασίας μέσω τηλεργασίας έως και την 28η Φεβρουαρίου 2021. Στην απόφαση συγκεκριμένα τονίζεται:

«Η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο, από την ατομική σύμβαση, τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του” (Α’ 55), ως κυρώθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2021».