Με τις προσπάθειες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει στηθεί ένα εξαιρετικό ψηφιακό σύστημα για το κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Ο Ανδρέας Δρυμιώτης αναφέρθηκε στο σύστημα τονίζοντας ότι είναι καλύτερο από συστήματα άλλων χωρών. Επίσης εξήγησε το πόσο εύκολο είναι να κάνει κάποιος το εμβόλιο αν είναι γραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση.
Μιλώντας στο Pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, ο γνωστός σύμβουλος επιχειρήσεων τόνισε ότι πλέον έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να δημιουργήσουμε το ψηφιακό κράτος. Τέλος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα.
“Έχω ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου γιατί είμαι και πάνω από 80. Εγώ είμαι γραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση όπως και άλλα δυο εκατομμύρια κόσμου. Όσοι είναι γραμμένοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Μου ήρθε ένα μήνυμα την πρώτη μέρα που άνοιξε η δική μου ηλικιακή ομάδα και μου πρότειναν το ραντεβού για την πρώτη, αλλά και τη δεύτερη δόση. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω είναι να στείλω ένα sms αποδοχής.
Τις τελευταίες ημέρες λάμβανα συνέχεια υπενθυμίσεις όπως έγινε και την ημέρα του εμβολιασμού. Μάλιστα έλαβα και ένα Mail από την Ελληνική κυβέρνηση με ένα QR Code. Έχει οργανωθεί ένα καταπληκτικό σύστημα. Είναι πλήρως ψηφιακό και δεν χρειάστηκε να κάνω καμία αίτηση. Το μόνο που μου ζητήθηκε να κάνω ήταν να απαντήσω ένα ερωτηματολόγιο, που είχε να κάνει με τους γιατρούς. Ήταν ένα χαρτί για αλλεργίες ή επεμβάσεις που θα μπορούσα να έχω κάνει πριν τον εμβολιασμό”.
“Το σύστημα που έχει δημιουργηθεί είναι πάρα πολύ καλό. Είναι κακό να λέμε μόνο τα παράπονα, πρέπει να δίνουμε και το χειροκρότημα όταν χρειάζεται. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα για πολλούς λόγους. Επειδή είναι δυο τα ραντεβού πρέπει να είναι εξασφαλισμένη και η δεύτερη δόση διαφορετικά δεν έχει νόημα να κάνεις την πρώτη. Αυτό κάνει τα πράγματα περίπλοκα. Το γεγονός ότι όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι, μας δείχνει ότι είναι η πρώτη φορά που το κράτος πηγαίνει στον πολίτη και όχι το αντίθετο”.
“Επειδή δεν μεσολαβεί άνθρωπος, οι υπολογιστές θα ανταποκριθούν με την ίδια ευκολία σε δυο χιλιάδες εμβολιασμούς και σε δυο εκατομμύρια. Δεν υπάρχει θέμα να κρασάρει το δίκτυο. Μιλάμε για το διαδίκτυο που έχει άπειρο χώρο. Τα κομπιούτερ δουλεύουν όλη την ώρα αυτό είναι το μεγάλο μυστικό.
Αν δεν υπήρχε αυτό το σύστημα δεν θα μπορούσε να γίνει ο εμβολιασμός. Όλες οι χώρες έφτιαξαν ένα σύστημα, κάποιες καλύτερο και κάποιες χειρότερο. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αμερική που έχει σοβαρό ζήτημα με τους εμβολιασμούς. Αρκετός κόσμος πάει στα ραντεβού και δεν ισχύει η ημερομηνία και γενικότερα υπάρχουν προβλήματα. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από το το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Κυριάκος Πιερρακάκη και την ομάδα του”.
“Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας, πρέπει να σκεφτόμαστε ψηφιακά. Πρέπει να τονίσουμε ότι στο θέμα των εμβολιασμών δεν πήραμε μια διαδικασία που γίνεται στο χέρι και την κάναμε ψηφιακά, αυτό θα ήταν μηχανογράφηση της γραφειοκρατίας. Επίσης πλέον το κράτος πάει στον πολίτη. Μέχρι πρόσφατα ο πολίτης έπρεπε να πάει στο κράτος αν ήθελε κάτι τώρα γίνεται το ανάποδο.
Πολλές φορές στο παρελθόν είχαν γίνει προτάσεις προς τις Ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά οι πόρτες ήταν κλειστές. Το διαχειριστικό κόστος για το σύστημα εμβολιασμού είναι ελάχιστο. Αν βάζαμε ανθρώπους να κάνουν την ίδια δουλειά θα ήταν τεράστιο. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες, είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί είδαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε”.