Ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε ότι μία τέτοια κίνηση «σε τίποτα δε σχετίζεται με την προστασία της δημόσιας υγείας, τη στιγμή που ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου έχει δηλώσει ότι οι περισσότερες μολύνσεις από κορονοϊό συμβαίνουν στα τρένα, τα λεωφορεία και τους χώρους εργασίας». Όμως «η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα» και «αντί να προχωρά σε μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, όπως είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, προχωρά στην απαγόρευση των συναθροίσεων». Ανέφερε ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται άμεσα με την προγραμματισμένη για αύριο κινητοποίηση φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στις παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, που «αντιμετωπίζουν τη σφοδρή αντίδραση σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας και φαίνεται ότι αυτό ενοχλεί πιο πολύ την κυβέρνηση».
Τόνισε ότι «αν θέλει κανείς να δει το παράδειγμα ύπαρξης αστυνομίας στα πανεπιστήμια μάλλον δεν πρέπει να κοιτάξει προς την Ευρώπη αλλά στην Τουρκία του Ερντογάν». Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει την αντιπρόταση που έκαναν περισσότεροι από 1.000 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι για δημιουργία ενός σώματος φύλαξης που θα αποτελείται από υπαλλήλους του πανεπιστημίου που θα λογοδοτούν στις πρυτανικές αρχές.
Για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ύφεση στις χώρες της ευρωζώνης το 2020 και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους», υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης λήψης ουσιαστικών μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, ειδάλλως το σημερινό άνοιγμα της αγοράς «θα είναι απλώς μια “γέφυρα” για περισσότερα λουκέτα και μεγαλύτερη ανεργία». Επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για στήριξη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στους πληττόμενους κλάδους, μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με κούρεμα τμήματός του και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε δόσεις.
Τέλος, όσον αφορά τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, ο Νάσος Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει την προσπάθεια επίλυσης μέσω του διαλόγου, στη βάση του διεθνούς δικαίου». Είπε ότι όσα δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς «αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας και βλάπτουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης» και πως «ο κ. Μητσοτάκης καθίσταται ουσιαστικά “όμηρος” του κ. Σαμαρά, τη στιγμή που φοβάται ακόμα και τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία να φέρει στη Βουλή, γιατί δεν μπορεί να διασφαλίσει τη συνοχή της κοινοβουλευτικής του ομάδας». Τον κατηγόρησε ότι «δεν “έχτισε” πάνω στην απόφαση για κυρώσεις στην Τουρκία που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -από κοινού με την Κύπρο- το καλοκαίρι του 2019, κάτι που μπορεί να μας έφερνε σήμερα σε πολύ καλύτερη θέση στο διάλογο».