Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή η Πόπη Κόντου. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Ο πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ) αναφέρει στην ανάρτησή του: «Έφυγε σήμερα από τη ζωή η αγαπημένη μας συνάδελφος, Πόπη Κόντου, παλιά πρωταγωνίστρια του Εθνικού, η πιο γλυκιά φωνή του ραδιοφώνου για δεκαετίες και η πιο σημαντική κ πολυγραφότατη μεταφράστρια έργων που παίζονταν σε όλες τις θεατρικές σκηνές… 1500 έργα μετέφρασε μιλώντας 6 γλώσσες άπταιστα. Γλυκιά μου Πόπη θα μου λείψουν τα ταβερνάκια που πηγαίναμε κι έλεγες τόσες ιστορίες από τα πολύ παλιά. Το ΤΑΣΕΗ την τίμησε στο ημερολόγιο του 2019. Καλό ταξίδι… Η εξόδιος ακολουθία από το κοιμητήριο Νίκαιας την Τετάρτη στις 11 το πρωί».
Δείτε την ανάρτηση του Στέλιου Μπιμπίλα που συνοδεύεται από φωτογραφίες με την Πόπη Κόντου
Ποια ήταν η Πόπη Κόντου
Σύμφωνα με το greekactor.blogspot.com, η Πόπη Κόντου εννήθηκε το 1927 στην Αθήνα. Πολύπλευρο ταλέντο, με σπουδές θεατρικές κοντά στον Δ. Ροντήρη και τον Αιμ. Βεάκη, διεθνείς, στην «Ecole Dramatique» της Γαλλίας και το «Actor’s Studio» στη Νέα Υόρκη, αλλά και με σπουδές χορού.
Εμφανίστηκε με τους θιάσους Πέλου & Αλέκας Κατσέλη, Δάφνης Σκούρα & Λυκ.Καλλέργη, με τη Βίλμα Κύρου, με τις Άννα & Μαρία Καλουτά κ.ά.
Σημαντική ήταν όμως η ραδιοφωνική της παρουσία, επί σειρά πολλών ετών. Εκτός από ηθοποιός, είχε την παρουσίαση, την μουσική επιμέλεια, πολλές φορές με δικά της κείμενα, εκλεκτών εκπομπών όπως «Η λεωφόρος της μελωδίας», «Τα κλασσικά της ξένης λογοτεχνίας», «Μουσική δίχως σύνορα», «Για σας, κυρία μου», «Εύθυμα στιγμιότυπα» κ.ά.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το 1988, τιμήθηκε με μετάλλιο για την προσφορά της στο ραδιόφωνο. Στην τηλεόραση επίσης έπαιξε στο «Θέατρο της Δευτέρας» και είχε την διεύθυνση παραγωγής της σειράς «Λεμονοδάσος». Ασχολήθηκε, επίσης, με την οργάνωση και παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με μεταφράσεις λογοτεχνικών και θεατρικών έργων και με διαφημίσεις.
Οι ταινίες που εμφανίστηκε
- Το αγρίμι (1960), ως η Τζένη που ήταν μανεκέν
- Η Μπέττυ παντρεύεται (1961), ως Ευδοκία
- Μυρτιά (1961)
- Πρώτο καρδιοχτύπι (1963)