Θέσεις Εργασίας

ΔΕΗ προσλήψεις: 4 νέες προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ

ΔΕΗ προσλήψεις: Με 4 νέες προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ θα ενισχυθεί η ΔΕΗ.

Ντες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για 90 θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ – Δείτε τις ημερομηνίες για τις αιτήσεις αλλά και τα δικαιολογητικά ανα προκήρυξη της ΔΕΗ αναλυτικά. Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Παραγωγής Νησιών (ΔΕΠΑΝ) για ΜΗΛΟ, ΣΕΡΙΦΟ, ΚΥΘΝΟ, ΑΜΟΡΓΟ, ΔΟΝΟΥΣΑ, ΘΗΡΑ:

Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων από 13.01.2021 έως και 22.01.2021.

Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Παραγωγής Νησιών (ΔΕΠΑΝ) για ΛΕΣΒΟ, ΛΗΜΝΟ, ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ, ΧΙΟ, ΣΑΜΟ, ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, ΙΚΑΡΙΑ, ΣΚΥΡΟ

Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων από 13.01.2021 έως και 22.01.2021.

Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Παραγωγής Νησιών (ΔΕΠΑΝ) για ΚΑΛΥΜΝΟ, ΑΡΚΟΙ, ΚΑΡΠΑΘΟ, ΣΥΜΗ, ΜΕΓΙΣΤΗ, ΚΩ, ΠΑΤΜΟ, ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ, ΑΝΤΙΚΗΘΥΡΑ

Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων από 13.01.2021 έως και 22.01.2021.

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στη ΔΕΠΑΝ

Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων από 13.01.2021 έως και 22.01.2021.

Λίγα λόγια για την ΔΕΗ

Όταν ιδρύθηκε η ΔΕΗ υπήρχαν 385 εταιρείες από τις οποίες οι 263 ιδιωτικές με απλή άδεια, οι 54 ιδιωτικές με προνομιακή άδεια και 58 δημοτικές ή κοινοτικές. Υπήρχαν και 10 ιδιωτικές χωρίς άδεια. Κατά τη διάρκεια της κατοχής και μετά την απελευθέρωση τόσο η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος όσο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας εκπόνησαν μελέτες για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Μελέτες εκπόνησε και η United Nations Relief and Rehabilitation Αdministration (UNRRA). Το 1948, η EBASCO Services υπέβαλε έκθεση για το ενεργειακό πρόγραμμα της Ελλάδος: αυτή προέβλεπε την κατασκευή υδροηλεκτρικών και θερμοηλεκτρικών εργοστασίων, την ενοποίηση του δικτύου και τον καθορισμό ενιαίας τιμής κατανάλωσης. Όλα αυτά προϋπέθεταν ένα μόνο διαχειριστή. Έτσι, με το ΦΕΚ Α 169/1950, Περί ιδρύσεως δημοσίας επιχειρήσεως ηλεκτρισμού, συστήθηκε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Η σύσταση της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 1950 εθνικοποίησε την παραγωγή και διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θεωρήθηκε πλέον υπηρεσία κοινής ωφέλειας. Η ΔΕΗ είχε το αποκλειστικό προνόμιο της κατασκευής, λειτουργίας και εκμετάλλευσης υδροηλεκτρικών και θερμικών εργοστασίων, της χρήσης (κατά προτίμηση) εθνικών καυσίμων και την υποχρέωση κατασκευής εθνικού δικτύου μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, το μονοπώλιο διάθεσης και πώλησης του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος. Έπρεπε να έχει οικονομική αυτάρκεια, να παρέχει στη φθηνότερη δυνατή τιμή το ρεύμα στους αγροτικούς και αστικούς πληθυσμούς και να μην κάνει διακρίσεις μεταξύ αστικών και αγροτικών πληθυσμών τόσο στη διανομή όσο και στην τιμολογιακή πολιτική της.