Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο ίδιος ο επιχειρηματίας μέσω της ιστοσελίδας virgin.com. Στο πλευρό της 96χρονης Ιβ Μπράνσον ήταν μέχρι το τέλος τα παιδιά της. «Αντί να πενθήσω για την απώλεια της, θα ήθελα να μιλήσω για την υπέροχη ζωή της, το μεγαλειώδες πνεύμα της, τη χαρά που πρόσφερε σε τόσους και την αγάπη που έδωσε σε όλους μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος.
Ο Ρίτσαρντ Τσαρλς Νίκολας Μπράνσον γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1950 στο Λονδίνο. Είναι Βρετανός επιχειρηματίας, επικεφαλής του ομίλου επιχειρήσεων Virgin. Είναι επίσης λάτρης της περιπέτειας, έχοντας δημιουργήσει ρεκόρ με ταχύπλοα και αερόστατα. Ιδιαίτερα επικοινωνιακός, τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας και για το φιλανθρωπικό του έργο.
Ο Ρίτσαρντ Τσαρλς Νίκολας Μπράνσον γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1950 στο Λονδίνο. Ο πατέρας του Έντουαρντ Μπράνσον ήταν δικηγόρος και η μητέρα του, Ιβέτ Φλιντ, μπαλαρίνα και αεροσυνοδός.
Όπως γράφει το sansimera.gr, από τα εφηβικά του χρόνια εκδήλωσε το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, όταν εγκατέλειψε το σχολείο για να ιδρύσει το περιοδικό «Student». Όταν το περιοδικό άρχισε να χάνει χρήματα στα τέλη της δεκαετίας του ’60, δημιούργησε τη Virgin Mail Order Records, μία εταιρεία ταχυδρομικών παραγγελιών δίσκων και το 1971 άνοιξε το πρώτο βρετανικό εκπτωτικό κατάστημα δίσκων. Η ονομασία Virgin («παρθένος» στα αγγλικά) επελέγη από τον Μπράνσον, επειδή θεωρούσε τον εαυτό του άπειρο στις επιχειρήσεις. Το 1973 ίδρυσε τη Virgin Records, η οποία γρήγορα έγινε η κύρια δισκογραφική εταιρεία για το πανκ και το αγγλικό νιου γουέιβ.
Το 1984 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, με την ίδρυση της αεροπορικής εταιρείας Virgin Atlantic Airways. Ξεκινώντας μόνο με ένα αεροσκάφος, η νέα εταιρεία πέτυχε, παρά την έντονη αντίθεση των καθιερωμένων αεροπορικών εταιρειών. Το 1992 ο Μπράνσον πούλησε τη Virgin Records για να συγκεντρώσει επιπλέον κεφάλαια για τη Virgin Atlantic.
Μέχρι τη δεκαετία του ’90, ο όμιλος Virgin ήταν ένας από τους μεγαλύτερους στη Μεγάλη Βρετανία, με περίπου 100 επιχειρήσεις στο χαρτοφυλάκιό του, συμπεριλαμβανομένων των Virgin Megastores. Το 2004 ο Μπράνσον ίδρυσε την εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic και το 2006 πούλησε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Virgin Mobile (νυν Virgin Media), αν και παρέμεινε ο μεγαλύτερος μέτοχός της. Την ίδια χρονιά ίδρυσε τις εταιρείες ψυχαγωγίας Virgin Comics και Virgin Animation.