Το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά τις αποφάσεις που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλαγές υπήρξαν σε κάποια υπουργεία όπως για παράδειγμα στο υπουργείο Εργασίας που αποχώρησε ο Γιάννης Βρούτσης και τη θέση του πήρε ο Κωστής Χατζηδάκης. Οι ανακοινώσεις δεν έγιναν από τον Στέλιο Πέτσα που πλέον δεν είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά από τον Χρήστο Ταραντίλη που πήρε τη θέση του και ήδη ανέλαβε καθήκοντα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, η Αριστοτελία Πελώνη έμεινε στη θέση της. Ο Χρήστος Ταραντίλης εκλέχτηκε βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2019.
Είναι γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής το φθινόπωρο του 2019. Από το 2013 κατείχε τη θέση του πρωτοβάθμιου καθηγητή (Full Professor) στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντής της ερευνητικής μονάδας “Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων” στο ίδιο Πανεπιστήμιο για μία δεκαετία.
Eπιπλέον ήταν μέλος του εκδοτικού συμβουλίου του φημισμένου αμερικάνικου περιοδικού “Networks” (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Ορίστηκε επίσης Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2017 και συμμετείχε έκτοτε στο στενό επιτελείο των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι και τις βουλευτικές εκλογές του 2019.
Η αναγνώριση για την πορεία του
Ο Χρήστος Ταραντίλης έχει αξιολογηθεί για περισσότερα από δέκα συναπτά έτη, ως ο καθηγητής με την υψηλότερη αξιολόγηση στο πανεπιστήμιο από τους φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπροσθέτως, έχει συντάξει δεκάδες άρθρα σε κορυφαία διεθνή περιοδικά διοικητικής επιστήμης. Τα άρθρα του έχουν αναφερθεί από άλλους επιστήμονες πάνω από 5.500 φορές στη διεθνή βιβλιογραφία σύμφωνα με το Google Scholar.
Παράλληλα έχει αναπτύξει ερευνητικές συνεργασίες με καθηγητές κορυφαίων πανεπιστημίων της Β. Αμερικής και Δ. Ευρώπης, όπως τα Princeton University, Carnegie Mellon University, Imperial College London. Τέλος, έχει αναπτύξει στην καριέρα του αλγορίθμους βελτιστοποίησης τεχνητής νοημοσύνης οι οποίοι έχουν παραγάγει τα καλύτερα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευτεί ποτέ στη διεθνή βιβλιογραφία, σε σύγκριση με προγενέστερους αλγορίθμους σε μια σειρά επιχειρησιακών και στρατηγικών προβλημάτων συνδυαστικής βελτιστοποίησης.