Τεχνολογία

Xiaomi Mi 11: Εκπληκτική η νυχτερινή λήψη – Δείτε το βίντεο

Xiaomi Mi 11: Ενσωματώνεται η τεχνολογία BlinkAI η οποία σε συνδυασμό με το hardware, δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η Xiaomi παρουσίασε και επίσημα το Mi 11 και είναι το πρώτο τηλέφωνο που ενσωματώνει το νέο Snapdragon 888, το chipset που θα υπάρχει στις περισσότερες ναυαρχίδες από τη νέα χρονιά, δηλαδή το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τη νέα της ναυαρχίδα, η οποία πέρα από τον κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm, το Mi 11 θα πρέπει να θεωρηθεί μια τυπική ναυαρχίδα της Xiaomi, με μια σειρά εξαιρετικά ισχυρών χαρακτηριστικών αλλά και σχετικά προσιτή τιμή διάθεσης. Μάλιστα, η συσκευή διαθέτει οθόνη τεχνολογίας AMOLED διαγωνίου 6.81 ιντσών και ανάλυσης 3.200 x 1.440 pixel ενώ ο ρυθμός ανανέωσης προσδιορίζεται στα 120Hz.

Το Xiaomi Mi 11 θα διατίθεται σε εκδόσεις με μνήμη RAM στα 8 ή στα 12GB και με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 128 ή στα 256GB. Διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 4.600mAh με δυνατότητα ταχείας ενσύρματης φόρτισης στα 55W, ασύρματης φόρτισης στα 50W και δυνατότητα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης (δηλαδή η μπαταρία του Mi 11 να φορτίζει ασύρματα άλλη συσκευή) στα 10W.

Στην πλάτη του Mi 11 βρίσκεται το σετ της κύριας κάμερας, που απαρτίζεται από τον κύριο αισθητήρα με ανάλυση στα 108 Megapixel, τον υπέρ-ευρυγώνιο αισθητήρα των 13 Megapixel και τον τηλεφακό με ανάλυση στα 5 Megapixel. Η κάμερα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει βιντεοσκόπηση σε ανάλυση 8K στα 30fps. Στο εμπρόσθιο μέρος, και συγκεκριμένα σε μία μικροσκοπική οπή στο πάνω μέρος της οθόνης, βρίσκεται η κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 20 Megapixel.

Επιπλέον, ενδιαφέροντα είναι η ενσωμάτωση στερεοφωνικών ηχείων της Harman Kardon, η δυνατότητα λήψης βίντεο με υποστήριξη Τεχνητής Νοημοσύνης για χρήση σε εξαιρετικά σκοτεινό περιβάλλον και η ποικιλία των χρωματικών εκδόσεων που θα είναι διαθέσιμη η συσκευή.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Λίγα λόγια για την Xiaomi

Η Xiaomi είναι ιδιωτική κινέζικη εταιρία τεχνολογίας, με έδρα στο Πεκίνο και ιδρύθηκε το 2010, ενώ το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο της κινητό τηλέφωνο. Το 2015 ήταν ήδη η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία έξυπνων τηλεφώνων στον κόσμο. Σχεδιάζει, κατασκευάζει και πουλάει έξυπνα τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, τάμπλετ, τηλεοράσεις και πλήθος άλλων ηλεκτρονικών προϊόντων.

Η εταιρεία απασχολεί πάνω από οχτώ χιλιάδες εργαζόμενους σε Κίνα, Ινδία, Μαλαισία και Σιγκαπούρη, ενώ επεκτείνεται και σε άλλες χώρες όπως η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία. Από το 2016, προϊόντα της Xiaomi εισάγονται στην ελληνική αγορά και από τον όμιλο Info Quest Holdings. Σύμφωνα με την IDC, τον Οκτώβριο του 2014 η Xiaomi ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής έξυπνων τηλεφώνων στον κόσμο, ακολουθώντας τη Samsung και την Apple Inc. και ακολούθησε η Lenovo και η LG.

Η Xiaomi έγινε ο μεγαλύτερος πωλητής έξυπνων τηλεφώνων στην Κίνα το 2014, έχοντας ξεπεράσει τη Samsung, σύμφωνα με έκθεση της IDC. Πρόκειται για την τέταρτη πιο πολύτιμη νεοφυή τεχνολογίας στον κόσμο, αφού έλαβε χρηματοδότηση ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές, καθιστώντας την αποτίμηση της Xiaomi μεγαλύτερη από 46 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η Xiaomi εισήλθε στην ινδική αγορά τον Ιούλιο του 2014 μέσω του Flipkart.com και εισήλθε στην αγορά του Μπαγκλαντές μέσω της Solar Electro Bangladesh Limited τον Αύγουστο του 2016.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο