Πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και έρευνας, συνολικού προϋπολογισμού 420.000 ευρώ, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του νέου έτους 2021 εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Τουρισμού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ενεργοποίηση των δράσεων του προγράμματος αυτού αποτελεί συμπληρωματική συμβολή στη διαδικασία προώθησης του νομοσχεδίου για την τουριστική εκπαίδευση και έρευνα που έχει ήδη ολοκληρωθεί από τον υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα, και έχει κατατεθεί στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.
«Το πρόγραμμα της τεχνικής βοήθειας στοχεύει στην ενσωμάτωση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών στις δομές της τουριστικής εκπαίδευσης και έρευνας και παράλληλα αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους σημαντικούς αυτούς τομείς για τον κλάδο του τουρισμού στη χώρα μας», αναφέρεται σε σχετική δήλωση του υφυπουργού Τουρισμού.
Παράλληλα, μια επένδυση μεγάλης κλίμακας στη Ρόδο, με σημείο αναφοράς τον τουρισμό υγείας, μπαίνει στην τελική ευθεία. «Η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με νέες επενδύσεις, ο τουρισμός μας θα αποκτήσει υπεραξία και ανταγωνιστικότητα με την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, όπως ο τουρισμός υγείας», είχε τονίσει σε σχετική ανακοίνωση ο υφυπουργός Τουρισμού.
Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή Άμαρτος της Κρητηνίας, που προβλέπει την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου, κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης, συνεδριακού κέντρου, αθλητικών εγκαταστάσεων και μικρής μαρίνας. Μια επένδυση που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός νέου τουριστικού προϊόντος που θα προσελκύσει επισκέπτες υψηλού εισοδήματος, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα βάλει στον χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης την περιοχή της Κρητηνίας.
«Από το 2017, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, εκκρεμούσε η χωροθέτηση, η οποία εγκρίθηκε για τα δύο τρίτα της επένδυσης με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και με πλήρη σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στην προστασία αρχαιολογικών ευρημάτων, σε περίπτωση που υπάρξουν», είχε δηλώσει ο κ. Κόνσολας, υπογραμμίζοντας πως η «έγκριση της χωροθέτησης δίνει τη δυνατότητα να εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες και να αρχίσουν τα έργα. Αποδεικνύεται ότι η ανάπτυξη δεν αποτελεί ασύμβατη έννοια με το φυσικό περιβάλλον και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».