Ο τραγουδιστής Χάρης Γαλανός, έφυγε από την ζωή χτυπημένος από κορωνϊό. Ήταν ένας πολύ αγαπητός καλλιτέχνης που άφησε εποχή στο Elysee του Λονδίνου. Γνωστός και ως «Μαρκήσιος Ντε Σαντ της νύχτας», διασκέδαζε το εφοπλιστικό λόμπι και την high society της Αγγλίας και της Ελλάδας. Ο Χάρης Γαλανός που τα τελευταία χρόνια έμενε στην Ελλάδα, έφυγε από τη ζωή σήμερα σε εντατική δημόσιου νοσοκομείου.
Η τραγική ειρωνεία είναι, πως ο τραγουδιστής φαίνεται να κόλλησε κορωνοϊο το τελευταίο βράδυ, σε κέντρο στο Κολωνάκι όπου εμφανιζόταν. Ήταν αρχές Νοεμβρίου, όταν ο Χάρης Γαλανός, έχοντας το πάθος του «αιώνιου έφηβου», ανέβηκε στην πίστα για να τραγουδήσει για τελευταία φορά για τους θαμώνες του κέντρου, αφού την επόμενη ημέρα έκλειναν όλες οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω της καραντίνας. Ήθελε να τραγουδήσει όχι για το μεροκάματο, αλλά διότι το τραγούδι ήταν η ζωή του. Ουδείς όμως μπορούσε να πιστέψει, ότι θα ήταν και το τελευταίο βράδυ που θα έπιανε το μικρόφωνο και θα μάγευε τον κόσμο με την απαράμιλλη φωνή του.
«Εκείνο το βράδυ φαίνεται ότι ο Χάρης κόλλησε κορωνοϊό. Νόσησαν εργαζόμενοι αλλά και πελάτες» λέει στο pagenews άνθρωπος που βρισκόταν κοντά στον Χάρη Γαλανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πελάτης του κέντρου στο Κολωνάκι νοσηλεύεται για περίπου 20 ημέρες σε σοβαρή κατάσταση.
Προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό όπως είπε σε φίλη του – σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα- αμέσως μετά το δεύτερο lockdown και στην αρχή έλεγε ότι ήταν μια ίωση που θα περάσει. Όταν η κατάστασή του χειροτέρεψε, εισήχθη σε δημόσιο νοσοκομείο όπου μετά από λίγες ημέρες διασωληνώθηκε αφού η κατάστασή του επιδεινώθηκε αρκετά.
Το παρατσούκλι του ήταν «Μαρκήσιος Ντε Σαντ της νύχτας». Συνήθως έκλεινε το πρόγραμμά του με το τραγούδι «Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα» το οποίο μπορεί να έλεγε και τρεις φορές κατά την διάρκεια μια μόνο νύχτας, από τις τόσες που έζησε στην μεγάλη διαδρομή του.
Η λαμπρή πορεία και ο «χαμός» όπου εμφανιζόταν
To 2009 o «Μαρκήσιος ντε Σαντ της νύχτας», ύστερα από 25 χρόνια στο λονδρέζικο Elysee, γνωστό και ως «κολαστήριο διασκέδασης» των Ελλήνων φοιτητών στη γηραιά Αλβιώνα, εμφανίζεται πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό. Εκτός από τις εκατοντάδες εμφανίσεις του σε πριβέ πάρτι, γαμήλιες δεξιώσεις και βαφτίσεις της high society, η εμφάνισή του σε γνωστό τότε μαγαζί της Αθήνας προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού, με δεκάδες σαμπάνιες να ανοίγουν, εκατοντάδες πανέρια με λουλούδια να εκσφενδονίζονται για πάρτη του και ολόκληρα τραπέζια να πέφτουν μπροστά στα πόδια του! Ο ήχος από το σπάσιμο των πιάτων κάθε βράδυ είναι εκκωφαντικός.
Οι καυτές βραδιές στο θρυλικό Elysee της Οξφορντ Στριτ έχουν μείνει στην Ιστορία! Εκεί, στο νούμερο 13 της οδού Πέρσι, το Elysee υπήρξε για περισσότερα από πενήντα χρόνια το λατρεμένο νυχτερινό κέντρο ελληνικής διασκέδασης στο Λονδίνο.
Δημιουργοί του εμβληματικού μαγαζιού ήταν τα αδέρφια Καραγιώργη από την Αμμόχωστο της Κύπρου, που αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη στην Αγγλία, στην αγκαλιά του θείου τους Τζορτζ Βαρνάβα, που ήταν ιδιοκτήτης του παλιού εστιατορίου της οδού Πέρσι, τη δεκαετία του ’50. Οταν ο θείος το 1962 πέθανε, τα τρία δαιμόνια αδέλφια το κληρονόμησαν. Απογείωσαν τη φήμη του χάρη στην ελληνική μουσική που εισήγαγαν στα chic κόκκινα βελούδινα σαλόνια του.
Οι στιγμές δόξας του Elysee
Το μαγαζί έγινε διάσημο όχι μόνο στο εφοπλιστικό λόμπι της γηραιάς Αλβιώνας, αλλά σε γαλαζοαίματους, σταρ και billionaires γλεντζέδες όλου του πλανήτη, που κατάφερναν και χαλάρωναν στο Elysee σαν να βρίσκονται σπίτι τους, με πρώτους και καλύτερους τους Αριστοτέλη και Αλέξανδρο Ωνάση, Γιάννη Λάτση και Δημήτρη Καρέλλα. Στην ιστορία της φήμης του μαγαζιού μεταξύ άλλων έχει συνδεθεί το γλέντι της ομάδας του Παναθηναϊκού, όταν προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, στο Γουέμπλεϊ, στις 2 Ιουνίου το 1971.
Μπορεί ο ΠΑΟ να έχασε με 2-0 από τον Αγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ, αλλά στο Elysee στήθηκε ένα τρικούβερτο γλέντι με αρχηγούς τον Μίμη Δομάζο, τον Λάκη Πετρόπουλο και τα υπόλοιπα «χρυσά» παιδιά. Εκείνη τη μυθική νύχτα τραγούδησε για πρώτη φορά guest ο Χάρης Γαλανός και από τότε παρέμεινε μόνιμος, συνδέοντας το όνομά του με τη φήμη του ιστορικού μαγαζιού. Από τότε μέχρι και το 2008 πέρασαν όλοι οι Ελληνες φοιτητές και γόνοι top εφοπλιστικών οικογενειών – Τσάκος, Χατζηιωάννου, Γουλανδρής, Φαφαλιός, Πολέμης κ.ά.!
Στην ιστορία του μαγαζιού και στη μεγάλη καριέρα του Γαλανού όμως έχει μείνει το bachelor party του πρίγκιπα Παύλου την παραμονή του γάμου του (31 Ιουνίου 1995, με τη Μαρί Σαντάλ-Μίλερ), με καλεσμένους 46 πρίγκιπες που το έκαψαν.