Σάλος προκλήθηκε με τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, καθώς τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και χρήστες κοινωνικών δικτύων σχολιάζουν από το πρωί τα όσα ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξή του για τις ΜΕΘ.
Αργότερα, ο κύριος Γεραπετρίτης προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το πρωί σχετικά με αναφορά του στις ΜΕΘ, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορεί για «τυμβωρυχία». «Άστοχες και επικίνδυνες δηλώσεις», σχολίασε το ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Οι διευκρινιστικές δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη
«Αν με ρωτάτε, θα ήθελα να έχουμε και 5.000 ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ όμως δεν είναι η λύση του ζητήματος θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προφυλασσόμαστε εμείς οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε στις ΜΕΘ»: “Αυτό είπα σήμερα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το αποκομμένο και εκτός πλαισίου απόσπασμα της δήλωσής μου που κυκλοφορεί», διευκρινίζει ο κ. Γεραπετρίτης.
Και συνεχίζει: «Για κάθε αντικειμενικό ακροατή, είναι προφανές ότι ανέφερα πως η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη ώστε να μην φτάνουμε να γεμίσουν οι εντατικές, ανεξαρτήτως αριθμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου για να με χαρακτηρίσει τυμβωρύχο. Δυστυχώς οι λέξεις, στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουν χάσει το νόημά τους».
Αντιδράσεις στα social media
Φυσικά μια τέτοια δήλωση προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στα Social Media. Ένας από αυτούς που σχολίασαν τις δηλώσεις του υπουργού είναι και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Παναγιώτης Παπανικολάου. Συγκεκριμένα έγραψε στο twitter: «Στην τηλεκπαίδευση Βιολογίας Α’ Γυμνασίου και την Δευτέρα με τον κηδεμόνα του. Ά, και σαν σήμερα εκδόθηκε το 1859 η «Καταγωγή των Ειδών» οπότε παίζει διαγωνισματάκι απροειδοποίητο ας του πει κάποιος».
Σε συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε πως «σε συνεννόηση με τις ιδιωτικές κλινικές είχαμε ήδη στη διάθεση του ΕΣΥ, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα». «Επίταξη σημαίνει πολύ υψηλό κόστος για το δημόσιο», είπε χαρακτηριστικά, «τώρα που πλέον η κατάσταση απαιτεί νέες δομές και υπηρεσίες, προσφεύγουμε στο εργαλείο της επίταξης ως τελευταίο καταφύγιο».